Välieräjoukkueet selvillä – Nokian KrP kohtaa Oilersin ja TPS Happeen

Salibandy naiset sb

Happee jatkaa neljäntenä joukkueena F-liigan miesten välieriin voitoin 4-1 kaadettuaan SPV:n tänään kotonaan maalein 8-3. Välieräparit ovat näin Nokian KrP–Oilers ja TPS–Happee.

Edellisen ottelun voittanut SPV piti pelin 50 minuuttia tasaisena ja vei avauserän 2-0. Toisessa Happeen paine kuitenkin tuotti 1090 katsojan helpotukseksi tulosta, kun Markus Salmi kavensi ylivoimalla ja Perttu Koljonen kiskaisi kaukaa tasoituksen vieraiden kyykättyä pitkään omassa päässä kuin alivoimalla. Vielä Jami Mannisen kolmannen erän 3–2-maalin pystyi Juuso Keskinen kuittaamaan ylivoimalla, mutta sitten ero repesi. Roni Laasonen sijoitti vasempaan yläkulmaan Happeen neljännen osuman, ja kohta Eppu Suhanto pommitti Markus Salmen pudotuksesta kaukaa jo 5-3. Vedettyään maalivahdin penkille SPV ei kyennyt rauhoittamaan palloa kontrolliin vaan hukkasi sen yhä uudelleen Happeelle, joka sai komistella lukemia peräti kolmesti tyhjään verkkoon.

Neljä parasta ovat selvillä myös F-liigakarsinnassa, jossa ensimmäiset kaksi kohtaamista hävinnyt LNM löi SaiPan kotonaan 4-3 ja jatkaa karsinnan toiseen vaiheeseen otteluin 3-2. Kahdesta paikasta ensi kauden F-liigassa pelaavat näin parit EräViikingit–LNM ja M-Team–FBC Turku.

Ratkaisuottelussa karkasi LNM avauserässä kolmesti johtoon, mutta SaiPa kykeni kuittaamaan vielä samassa erässä kahdesti ja tuli toisen alussa tasoihin Pyry Forsmanin osumalla. Erän puolivälin jälkeen Tomi Takala kuitenkin laukoi liminkalaisille 4–3-johtomaalin, joka jäikin voittosellaiseksi, kun ottelun melkein koko toinen puolikas pelattiin ilman täyysosumia.