Useat suomalaispelaajat pisteille viime yön NHL:n pudotuspelikierroksella – Nashville kesälomalle

NHL Sebastian Aho

Jääkiekon NHL:ssä Montreal Canadiens voitti vieraissa Toronto Maple Leafsin maalein 4–3 ja kavensi pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjan voitot 3–2:een. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla.

Canadiensin suomalaiset olivat voitossa todella näkyvästi esillä, sillä Joel Armia vastasi ottelun kahdesta ensimmäisestä maalista ja Jesperi Kotkaniemi teki joukkueensa kolmannen maalin.

Ottelun kolmostähdeksi valittu Armia onnistui ensimmäisen kerran ajassa 5.13. Maali oli hieno yksilösuoritus, sillä suomalaishyökkääjä riisti kiekon ja laukoi tarkasti ranteella ohi 26 kertaa torjuneen Jack Campbellin.

Armian toinen osuma syntyi vain reilut kolme minuuttia myöhemmin, kun hän laittoi maalin edestä paluukiekon sisään. Armian pistesaldo on nyt neljästä pudotuspeliottelusta 2+2=4.

Pudotuspelien toisen osumansa tehnyt Kotkaniemi runnoi Canadiensin 3–0-maalin kolmannen erän alussa niin ikään maalin edestä.

Suomalaisten maalien jälkeen Toronto kiri tasoihin.

Motrealin sankariksi ja ottelun ykköstähdeksi jatkoerässä ajassa 60.59 nousi Nick Suzuki. Carey Price kirjasi Montrealin maalilla 32/35 torjuntaa.

Ottelusarjan voittaja saa toisella kierroksella vastaansa Winnipeg Jetsin. Sarjan seuraava peli pelataan Suomen aikaa varhain sunnuntaina.

Amian ja Kotkaniemen lisäksi suomalaisista maalin makuun torstain ja perjantain välisenä yönä pääsivät myös Nashville Predatorsin Mikael Granlund ja Carolina Hurricanesin Sebastian Aho.

Aho johdatti Carolinan vieraissa 4–3 -jatkoerävoittoon. Voitolla Hurricanes eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle voitoin 4–2 ja passitti Nashvillen kesälomille.

Toisen erän alussa Granlund vei kotijoukkueen 2–1 -johtoon. Kokenut suomalaishyökkääjä teki pudotuspelien toisen maalinsa aivan maalin edestä.

Granlund oli mukana myös Ryan Johansenin 3–1-ylivoimamaalissa, joka syntyi ennen toisen erän puoltaväliä.

Aho käynnisti Carolinan takaa-ajon vielä toisen erän loppupuolella, kun hän kavensi ylivoimalla numerot 2–3:een. Aho ohjasi taidokkaasti maalin kulmalta viivavedon Juuse Saroksen selän taakse. Osuma oli Aholle jo pudotuspelien neljäs.

Ottelu meni jatkoerään, kun Ahon maalin alustanut Hamilton teki 3–3-tasoituksen ajassa 53.59.

Pelin ratkaisu nähtiin jo ajassa 61.06. Carolinan sankariksi nousi Jaccob Slavin, joka laukoi kiekon aloitusvoiton jälkeen maaliin.

Saros torjui ottelussa 27 kertaa.

Nashville-hyökkääjä Erik Haula kirjasi syöttöpisteen joukkueensa avausmaalista.

Kahdeksan parhaan joukkoon edennyt Hurricanes kohtaa pudotuspelien toisella kierroksella Tampa Bayn.