Urheilusivusto listasi NBA-seurojen vaihtokohteita – Lauri Markkanen sekä Phoenixin että Memphisin kiikarissa?

Urheiluun keskittyvä verkkosivusto Bleacher Report julkaisi listauksen, johon on kasattu jokaisen NBA-seuran potentiaalisimmat vaihtokohteet tulevalla kesäkaudella. Myös suomalaistähti Lauri Markkanen esiintyy listalla kolmesti.

Embed from Getty Images

Kolumnisti Zach Buckley on listauksessaan sijoittanut Markkasen ykköskohteeksi sekä Memphis Grizzliesin että Phoenix Sunsin osalta.

Buckleyn mukaan Memphis olisi lähes täydellinen koti Markkaselle sen perusteella, mitä työkaluja suomalainen pystyy tuomaan joukkueensa peliin.

– Koska pelaaja pystyy levittämään kenttää ja luomaan omia ratkaisuja niin kuljetuksesta kuin post-peleistä, olisi hän tämän hetkiseen Grizzliesin rosteriin oiva lisä, Buckley kirjoittaa.

Memphisin kiikarissa saattaisi olla myös samantyyppisinä pelaajina tunnetut Kevin Huerter sekä Kyle Kuzma, mutta suomalainen erottuisi edukseen juuri kokonsa ja monipuolisuutensa puolesta.

Kesäkaudella kiinnostusta tarkkakätistä suomalaista kohtaan voisi tulla myös Phoenixista, jolla on joukkueessaan jo ennestään tähtipelaaja Devin Booker, nouseva tähtisentteri DeAndre Ayton sekä kokenut pelinrakentaja Ricky Rubio.

Pelillisesti Markkanen ja Booker pystyisivät juoksemaan yhdessä pick-and-pop sekä pick-and-roll-pelejä ja suomalaisen kyky levittää kenttää antaisi Aytonille lisää tilaa korin läheisyydessä.

Buckley mainitsee pelillisten apujen lisäksi myös Markkasen Arizona-taustan auttavan mahdollista vaihtokauppaa. Phoenixin peleissä kävi kuluvalla kaudella neljänneksi vähiten yleisöä, joten katsojamäärät saattaisivat nousta. Samaisen Arizonan yliopistopolun on käynyt Sunsin joukkueesta myös DeAndre Ayton.

Embed from Getty Images

Listalla Markkanen sijoittuu myös New Orleans Pelicansin yhdeksi vaihtokohteeksi. Suomalaisen edelle ykköseksi on sijoitettu Indiana Pacersin Myles Turner, joka on puolutuksellisesti Markkasta edellä. Turner myös irtoaisi todennäköisesti helpommin nykyisestä joukkueestaan, sillä Markkasen potentiaalia pidetään isossa arvossa Bullsissa.

Markkasen verrattain halpa tulokassopimus Chicago Bullsin kanssa kattaa vielä ensi kauden ajan, joten palkkakatto-ongelmat eivät haittaisi vaihtokauppoja. Bulls tosin uudisti johtoporrastaan rankalla kädellä kevään aikana, joten on vielä epävarmaa, minkälaiset suunnitelmat esimerkiksi uudella urheilutoimenjohtajalla Arturas Karnisovasilla on Markkasen tulevaisuuden suhteen.

Suomalainen on tilastoinut kolmen NBA-kauden aikana keskimäärin 16,1 pistettä, 7,6 levypalloa ja 1,3 syöttöä ottelua kohden. Härkäpaidat eivät ole kuitenkaan yltäneet pudotuspeleihin tänä aikana.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.