Scroll Top

Unkari-ottelut kenraalina EM-karsintoihin

saliharrit

Unkari vierailee Suomen kamaralla Salossa pelattavien tuplaharjoitusmaaotteluiden merkeissä 9. ja 10.2. Ottelut ovat tärkeä palanen kohti maaliskuussa häämöttävää EM-karsintaa, joista Saliharreilla on seitinohuet saumat selviytyä jatkoon mikäli turnauksessa onnistutaan 110%:sti. Puolassa pelattavissa EM-karsintojen toisessa vaiheessa vastaan astuvat lohkon todennäköisesti voittava ja suoraan EM-kisoihin selviävä muuan Saadeja, Limoja ja Mammarelloja vilisevä Italian huippusikermä. Harrien ainoa ja samalla realistinen tavoite on nakuttaa Valko-Venäjää sekä Puolaa nokkaan, jotta EM-paikka olisi seuraavan askeleen lähempänä.

Mutta miten sinne päästään? Mistä Suomi kokoaa tässä ajassa vahvan kakkosvitjan säestämään/huilauttamaan uran parasta futsalia maajoukkueessa pelaavan ykkösvitjan vanaveteen? On jo selvää, että reilun vuoden verran maajoukkueessa (ja osittain useamman vuoden hajanaisena seurajoukkueessa) pelannut ketju Autio-J.Kytölä-M.Kytölä-Hosio tulee kantamaan harteillaan suurinta viittaa kohti mahdollisia historiallisia EM-kisoja. Maalivahtiveijarit tulevat suurella todennäköisyydellä olemaan kaksikko Juha Ojanperä sekä Juha-Matti Savolainen, joita Unkari otteluihin kutsutut virkaveljet Leo Rantanen ja Antti Koivumäki eivät todennäköisesti pysty tiputtamaan EM-karsintakoneesta. Koivumäki on toki vahvimpana ehdokkaana näistä kahdesta Ojanperän ja Savolaisen kirittäjäksi.

Ongelmaksi ja kynnysmatoksi saattaa muodostua Saliharrien kakkoskenttä. ”Ilveskenttänäkin” tunnettu Saliharrien jatkava vitja on harmillisesti joutunut kokemaan karua arkea edellisissä maaotteluissa. Tehtyjen maalien sarake sekä päästettyjen maalien vastaava on murheellista luettavaa. Kakkosvitja koostuu siis pääasiassa Ilveksen pelureista, jotka tuntevat toisensa useamman vuoden päivittäisen tekemisen kautta. Vahvuutena kentällisellä on ilman muuta kurinalaisuus, yksinkertaisuus ja usean vuoden ajan pelaajien päähän istuttama peliajatus Antti Teittisen toimesta. Jokin ei kuitenkaan täsmää tällä hetkellä, sillä maalinteko ontuu ja maaleja kolisee omissa.

Olisiko Marticin aika kokeilla jotain uutta välillä? Miten olisi kovia tehoja ja suuria minuutteja KaDyssa pelaavan Arash Muridiyazdin vuoro? Vierelleen Arash toki tarvitsee vertaisiaan älykkäitä, oikeaan paikkaan liikkuvia ja 1vs1 vahvoja pelaajia, joille voi syöttää tikkarin lähes tyhjään maaliin. Pallotaitureita ja yllätyksellisiä pelaajia, jotka voivat tarvittaessa ratkaista tilanteen joukkueelleen rohkealla yksilösuorituksella ei joukkueesta liikaa tällä hetkellä löydy. Riittävän kokenut ja kovissa liemissä keitetty vaihtoehto Arashin tutkapariksi voisi olla juuri pahasta polvivammasta tervehtynyt ja edellä mainitut ominaisuudet handlaava Sievin Joni Pakola. Kentällisen kahden muun paikan valinta onkin sitten haasteellisempi juttu, mutta vaihtoehtoina mainittakoon Sievin Timur Inapsha, Ilveksen Juhana Jyrkiäinen sekä nuori ja huippulupaava Jani Korpela. Niin tai näin, toivottavasti Martic saa raavittua valituista pelaajista ominaisuuksiltaan oikeat pelaajat jatkavaan kenttään. Nyt jos koskaan on oiva mahdollisuus testata myös muita Marticin pelitavan omaksuneita pelaajia toiseen kenttään, jotta Suomi olisi valmiimpi EM-karsintaan.

Nokka siis kohti Saloa, sillä FUTSAL on parasta päällä. Etäkannattajien kannattaa seurata Huuhkaja TV:n ilmoituksia mahdollisesta striimauksesta. Toivotaan Saliharreille onnea ja menestystä!

Ottelut
Ma 9.2.2015 klo 18.30 Suomi – Unkari, Salohalli
Ti 10.2.2015 klo 18.30 Suomi – Unkari, Salohalli

Maalivahdit
Antti Koivumäki GFT
Juha Ojanperä Ilves FS
Leo Rantanen Ilves FS
Juha-Matti Savolainen Tervarit

Kenttäpelaajat
Tatu Ahonen Ilves FS
Panu Autio GFT
Petri Grönholm Ilves FS
Miika Hosio KaDy
Timur Inapshba Sievi Futsal
Juhana Jyrkiäinen Ilves FS
Jani Korpela Ilves FS
Sergei Korsunov PP-70
Jukka Kytölä KaDy
Mikko Kytölä A.S.D. Gruppo Fassina Calcio a 5
Arash Muridiyazd KaDy
Joni Pakola Sievi Futsal
Antti Teittinen Ilves FS
Juha-Pekka Torvinen Ilves FS

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.