Tue vähävaraisten perheiden salibandyharrastusta!

Salibandy naiset sb

Noin joka kahdeksas lapsi ja nuori elää vähävaraisessa perheessä, jossa ei ole mahdollisuutta harrastaa tai hankkia sopivia harrastusvarusteita. Yhteistyössä järjestettävä Anna mahdollisuus -hyväntekeväisyyskampanja keskittyy liikunnan ilon tuomiseen myös niille, kenelle se ei ole taloudellisesti mahdollista.

Lapsiperheköyhyys on kasvussa Suomessa

Lapsiperheen niukat tulot kaventavat lapsen mahdollisuuksia, jättäen lapsen helposti ulkopuoliseksi kaveripiirin harrastustottumuksista. THL:n mukaan perheen köyhyys voi aiheuttaa lapselle ulkopuolisuuden lisäksi myös häpeää ja osattomuuden tunnetta. Se altistaa eriarvoisuudelle ja syrjäytymiselle. Lapsille ja nuorille kuuluu mahdollisuus iloon ja unelmointiin. Haasteena on, kuinka ylläpitää lapsen harrastusmahdollisuutta vähävaraisessa perheessä.

Urheilutapahtuman ohella hyvää tekemässä

Ensi vuoden joulukuussa Helsingissä pelataan miesten salibandyn MM-kisat. Suomen Salibandyliiton MM-kotikisojen tapahtumajohtajan Hanne Pirkolan mielestä on hienoa, että tulevien kisojen avulla voidaan aktivoida eri tahoja auttamaan tärkeän asian kanssa.

– Haluamme tehdä kisamatkasta monella tapaa vaikuttavamman kuin sarjan huippupelejä. Sen pohjalta valitsimme kisoille kantavan arvopohjan, joka on liikunnan mahdollistaminen kaikille. Yhteistyötahoksi tähän valikoitui Hope ry. Yhteinen tahtotilamme on, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi tasa-arvoinen mahdollisuus harrastaa. Kampanjan kanssamme mahdollistaa iso joukko MM-kisojen yhteistyökumppaneita, Pirkola kertoo.

Hyväntekeväisyyskampanja käynnistyy elokuussa

– Lapset kasvavat nopeasti ulos urheiluvälineistä ja -vaatteista, jotka ovat kunnoltaan vielä täysin käyttökelpoisia. Toisinaan laji saattaa vaihtua nopeastikin, jolloin varusteet jäävät ylimääräisiksi. Ehjiä ja vähän käytettyjä urheiluvälineitä ei kannata heittää pois, vaan lahjoittaa eteenpäin, jolloin niistä on iloa toisille. Hope-yhdistys täyttää lasten ja nuorten tarpeita ja vie harrastusvälineet perille. Kampanjan tavoitteena on, että, jokainen apuamme tarvitseva lapsi ja nuori saisi hänelle sopivan urheiluvälineen tai -vaatteen perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta, kiteyttää Hope Yhdessä & Yhteisesti ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Tule mukaan tekemään hyvää! Kampanja-aika on 1.8-18.8.2019, jolloin keräämme lahjoituksina lasten- ja nuorten harrastusvälineitä ja -vaatteita. Kampanjan keräyspisteet ovat Stadiumin ja Starkin myymälöissä ympäri Suomea. Osallistua voi myös rahalahjoituksella.

Lisätietoa, keräyspisteet ja toimintaohjeet löytyvät kampanjan verkkosivuilta www.mahdollisuusharrastaa.fi

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.