TPS nousi komean esityksen jälkeen takaisin Veikkausliigaan

TPS nousee vuoden tauon jälkeen takaisin jalkapallon Veikkausliigaan. Asia varmistui tänään, kun TPS kukisti vieraskentällä karsintojen toisessa osaottelussa vakuuttavan esityksen jälkeen KPV:n maalein 3-0. Samalla turkulaiset saivat revanssin viime vuoden karsinnoista, jolloin KPV pudotti TPS:n ykköseen, joten kalavelat tuli nyt maksettua korkojen kanssa.

Tämän päiväiseen otteluun lähdettiin äärimmäisen tiukoista asetelmista, sillä ensimmäinen osaottelu Turussa oli päättynyt maalittomaan 0-0 tasapeliin. KPV joutui kehnojen kenttäolosuhteiden takia pelaamaan tämän päiväisen kotiottelun Seinäjoella, mutta se ei otteluparia kuitenkaan ratkaissut. Niin paljon parempi TPS tänään oli.

Avauspuoliaikaa tilanteiden valossa hallitsi hienokseltaan TPS ja se saikin palkinnon juuri ennen taukoa, kun Mika Ääritalo teki todella tärkeän vierasmaalin, jonka turvin turkulaiset menivät tauolle 1-0 vierasjohdossa.

Lopullinen ratkaisu alkoi roikkua ilmassa, kun ensimmäisellä puoliajalla vaihdosta kentälle tullut Oskari Jakonen viimeisteli komealla kaukolaukauksella 2-0 osuman 67 minuutin pelin jälkeen. KPV ei saanut enää kunnon kirivaihdetta päälle ja lisäajalla Solomon Duah kaunisteli loppulukemat 3-0.

Nousu oli pelaajien ohella myös faneille iso juttu ja fanit ryntäsivätkin kentälle ottelun päätyttyä juhlimaan nousua takaisin Veikkausliigaan

–  Ei jää jossiteltavaa. Pistettiin taululle sellaiset lukemat, ettei jää epäselväksi, Jakonen sanoi.

– Vaikea kuvailla tätä tunnetta. Olen sen jo kerran kokenut (kaksi vuotta sitten). Joka kerta tuntuu paremmalta! Kiva viikko edessä. mies kertoi ISTV:n haastattelussa.