TPS jälleen naisten salibandymestari, Classicille ensimmäinen kiinnitys miesten titteliin

Salibandy naiset sb

TPS juhlii kolmatta perättäistä F-liigan naisten mestaruuttaan kaadettuaan 1047 katsojan riemuksi Classicin kotonaan maalein 5-4. TPS vei ottelusarjan voitoin 4-2. Kupittaalla jännitti uusi naisten finaalisarjojen ennätysyleisö 1 047 katsojaa.

Kuudennen loppuottelun avauserä rutistettiin tasalukemiin 1-1, ja toisessa Seraina Fitzi ja Laura Rantanen siirsivät hallitsevan mestarin jo 3–1-johtoon. Johanna Homi kavensi Classicille, mutta erän viimeisellä minuutilla eroa oli taas kaksi maalia Veera Kuosmasen kasvatettua TPS-johtoa. Päätöserän puolivälissä Noora Rantanen iski jo 5-2 kevään tehopelaaja Meri-Helmi Höynälän syötöstä. Ensin Natalia Pitkäkangas ja puoli minuuttia ennen loppua maalin edestä Suvi Hämäläinen kavensivat Classicille, mutta sitten loppui kiriltä aika kesken.

Toissa vuonna TPS löi finaaleissa PSS:n ja viime vuonna Classicin.

F-liigan miesten finaalisarja alkoi Classicin voitolla, kun tamperelaiset kaatoivat runkosarjan voittaja Oilersin sen kotikaukalossa 5-4. Voittomaalin iski vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua Konsta Tykkyläinen.

Iltapäivän avausmaalin osui Oilers, mutta Adam Hemerka ja Aaro Helin siirsivät Classicin vielä avauserässä johtoon. Classic näytti hallitsevan tapahtumia kovan seitsemän ottelun välieräsarjan urakoinutta Oilersia vastaan ja pelin puolivälissä Eemeli Salin sipaisi Oskari Heikkilän laukauksen kakkospallosta jo 3-1 vieraille. Öljymiehistä löytyi kuitenkin vielä yksi vaihde. Maalille saakka puskenut Elias Pekari päätti suorituksensa kavennukseen, ja kolmannessa erässä Matias Veikkola ohjasi takatolpalta tasoituksen Classic-puolustuksen jäätyä tuijottamaan palloa. Edes Eemeli Salinin läpiajosta elegantisti nostama uusi johto ei vielä riittänyt avausvoiton, kun Heikki Iiskola kiskaisi pelin asoihin neljä ja puoli minuuttia ennen loppua. Viimeisen sanan sanoi tänään kuitenkin Classic: Oikeaa laitaa noussut Konsta Tykkyläinen päätti kuljetuksensa laukaukseen, joka upposi Markus Laakson maalin etukulmaan.

Kummallekin joukkueelle tuki ottelussa myös jobinpostia, kun Oilersin Antti Suomela ontui kaukalosta ja Classicin Adam Hemerkan peli päättyi epäonnekkaaseen kaatumiseen laidan päälle.

Loppuottelusarja jatkuu tiistaina Lempäälässä. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

Nokian KrP päätti kautensa neljänteen perättäiseen mitaliin, kun se löi illan pronssiottelussa kotonaan Westend Indiansin maalein 5-3. Espoolainen Indians oli yrittämässä liigauransa ensimmäistä mitalia.

Tänään Westend Indians tasoitti pelin ensimmäisessä erässä, siirtyi Samuli Junnilan maalilla johtoon, ja erän lopulla Petr Majer päätti vastaiskun jo 3–1-maaliin Anton Rothin poikkisyötöstä. Toisen erän puolivälissä Juuso Ahola kuitenkin jo kavensi, ja kolmas erä oli nokialaisten selvää hallintaa. Se tuotti tulosta erän puolivälissä, kun itsensä Indians-puolustuksen uumeniin riplaillut Miska Mäkinen syöttikin yllättäen vielä rystyltä ja Mikko Laakso sai sivaltaa pallon avoimeen verkkoon. Kolme minuuttia ennen loppua Joona Rantala pommitti Joonatan Kovasen pitkästä poikkisyötöstä voittomaaliksi jääneen 4–3-osuman, ja loppunumerot läppäsi irtopallosta tyhjiin Vili Liponen.

Ottelu oli F-liigan kaikkien aikojen pistekärki Henri Johanssonin viimeinen pääsarjassa.

Viime ja toissa kaudella Nokian KrP oli hopealla ja sitä ennen pronssilla.