Tiikerit menetti johdon Sloveniassa – jatkopaikka ratkeaa viikon päästä Kokkolassa

Lentopallo 55

Kokkolan Tiikerit menetti 2-0 -johdon lentopallon. miesten Challenge Cupin avausosassa Slovenian liigan viime kauden neloselle ja sarjakauden kahdella voitolla aloittaneelle Panvita Pomgrad Murska Sobotan. Slovenialaisjoukkue kuittasi voiton 3-2 (19-25, 20-25, 25-22, 26-24, 18-16).

Ottelu pelattiin Murska Sobotassa Slovenian koilisosassa sijaitsevassa pikkukaupungissa.

Avauserää mentiin alusta loppuun Tiikereiden ohjissa, kun taas toisessa se kiristi ”ruuvia” pitkin erän vanhenemista ollen sen lopussa jo selkeästi parempi. Kolmannessa puolestaan isäntien ote kesti loppuun asti

Neljännessä erässä Tiikerit johtivat parhaimmillaan neljällä pisteellä ja vielä 22-21, mutta kotijoukkue hoiteli pelin viidenteen erään toisella eräpallolla.

Päätöserä käynnistyi täysin isäntien tahtiin (7-2), mutta muodosttui trilleriksi. Tiikerit nousi vähitellen mukaan peliin ja tasoittikin erän 12-12:een. Tasoissa oltiin vielä 16-16:ssa, mutta kolmannella ottelupallolla isännät katkaisivat ottelun.

Toinen osaottelu pelataan Kokkolassa ensi viikon torstaina 20.10. kello 18.30. Tiikerit tarvitsevat jatkopaikkaan vähintään 3-1 -voiton tai 3-2 -voiton jälkeen pelattavan jatkoerän voiton.

Otteluparin voittaja kohtaa 1/16 -kierroksella romanialaisen Steaua Bukarestin, joka oli maan liigan neljäs ja Challenge Cupissa 16 joukossa viime kaudella.

Tiikereiden avaus: Joska Försti, Teemu Lahti, Daniel Thiessen, Teemu Lahti, Jere Mäkinen, Antti Leppälä, Rami Rekomaa, Aleksi Mäkiluoma (L)

Tiikerit vei ottelun torjunnat 10-4 ja edellä se oli myös syöttöjen varmuudessa, kun kotijoukkue teki peräti 27 syöttövirhettä (Tiikerit 17).

Hakkuri Daniel Thiessen (20/+10) oli Tiikereiden tehokkain ja yleispelaaja Jakob Rounik (19/+9) kotijoukkueen.