Tero Pitkämäki lopettaa urheilu-uransa

Suomen tämän vuosituhannen menestynein yleisurheilija, keihäänheittäjä Tero Pitkämäki lopettaa urheilu-uransa. Pitkämäki kertoi päätöksestään omassa tiedotustilaisuudessaan, joka järjestettiin Kuortaneella.

Embed from Getty Images

Pitkämäki oli aiemmin ilmoittanut, että ura päättyy viimeistään Tokion olympialaisissa vuonna 2020. Maanantaina Pitkämäki kertoi, ettei olympialaiset ole riittävä syy jatkaa uraa. Syitä lopettamiselle oli Pitkämäen mukaan useita. Kokonaisuus lopulta ratkaisi pitkän pohdinnan uran jatkosta. Pitkämäen viime vuodet ovat olleen aika mollivoittoisia verrattuna huippuaikoihin.

Pitkämäki ei kilpaillut menneenä kesänä kertaakaan. Hänen jalkansa eturistiside meni poikki viime vuonna. Kuntoutus itsessään sujui hyvin, mutta Pitkämäen vahvin osa-alue, jalat, eivät ole kerenneet toipua. Pitkämäki kertoi heittäneensä kesällä noin 75 metrin heittoja.

Urallaan Pitkämäki on saavuttanut peräti seitsemän arvokisamitalia.

Embed from Getty Images

Suomen mestaruuksia Pitkämäki on voittanut kahdeksan.

Ennätyksellään 91,53 metriä Pitkämäki on keihään kaikkien aikojen maailmantilaston 11:s. Uransa parhaan Pitkämäki heitti vuonna 2005 Kuortaneella.

Vuoden Urheilijaksi Pitkämäki on valittu kolmesti: vuosina 2007, 2013 ja 2015.

Geemedia haluaa toivottaa Pitkämäelle onnellisia eläkepäiviä urheilusta ja kiittää kaikista huippusuorituksista, joita hän on Suomineidolle tuonut.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.