Tennis – Kontinen ja Struff kärsivät kirvelevän tappion Rotterdamin finaalissa

Henri Kontinen ja hänen saksalainen-parinsa Jan-Lennard Struff joutuivat taipumaan Rotterdamin ATP-turnauksen finaalissa ranskalaisparille Pierre-Hogues Herbert Nicolas Mahut erin 1-2 (6-7, 6-4, 7-10)

Ensimmäinen erä oli todella tasainen ja molemmat parit menettivät kertaalleen oman syöttönsä. Kontisella ja Struffilla oli 5-4 johtoasemassa jo kolme eräpalloa, mutta yksikään niistä ei tuottanut tulosta ja ratkaisu venyi lopulta aina tie breakiin asti. Siinä ranskalaispari oli terävämpi voittaen tie breakin pistein 7-5 ja erä siis kaksikolle lukemin 7-6.

Toisen erän Kontinen ja Struff aloittivat mallikkaasti ja pari otti syötön murron heti erän ensimmäisessä pelissä. Tämän jälkeen molemmat parit pitivät syöttönsä suhteellisen helposti eikä kummallekaan kaksikolle enää murtopaikkoja erässä siunaantunut, joten Kontinen ja Struff ratkaisi erän heti ensimmäisellä mahdollisella palolla ja näin toinen erä kaksikolle lukemin 6-4, joten ratkaisu venyi kolmanteen erään.

Kolmas erä pelattiin totusti pitkänä tie breakina ja erä olikin pitkään todella tasainen eikä kumpikaan pari saanut isoa eroa aikaan. Ottelun ratkaisu nähtiin tilanteessa 6-6, kun Herbert -Mahut parivaljakko pystyi ottamaan kaksi peräkkäistä pistettä, jonka turvin he karkasivat 8-6 johtoon. Tästä ei Kontinen ja Struff enää toipuneet, joten kolmas erä ranskalaisparille lopulta lukemin 10-7 ja koko ottelu siis erin  2-1. Finaali kesti reilut puolitoista tuntia.