Tennis – Kontinen ja Struff jatkoivat urakkaansa Dubaissa voitokkaasti

Henri Kontinen on edennyt parinsa Jan-Lennard  Struffin kanssa Dubain ATP-turnauksen pääsarjaan. Karsintojen finaalissa kaksikko kukisti Intian Rohan Bopannan ja Espanjan Pablo Carreno-Bustan erin 2-1 (6-3, 3-6, 10-6). Pääsarja alkaa Kontisen ja Struffin osalta huomenna, kun he kohtaavat Kroatian Mate Pavicin ja Brasilian Bruno Soaresin.

Tämän päiväinen ottelu käynnistyi Kontisen ja Struffin osalta mallikkaasti ja kaksikko piti avauserässä hyvin oman syöttönsä. Lisäksi, kun erän alkupuolella kaksikko sai kaivettua yhden tarvittavan murron voitti Kontinen-Struff parivaljakko avauserän lukemin 6-3.

Toinen erä oli käytännössä avauserän toisinto, mutta tällä kertaa se kääntyi vain toiseen suuntaan. Bopanna ja Busta saivat erän toisessa pelissä murrettua Kontisen ja Struffin syötön ja karkasivat nopeassa tahdissa 3-0 johtoon. Lopulta toinen erä meni Bopanna-Busta kaksikolle lukemin 6-3, joten ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Ratkaiseva kolmas erä pelattiin totutusti pitkänä katkaisupelinä ja siinä Kontinen ja Struff olivat heti erän alusta asti paremmin valmiina. Ratkaisu nähtiin erän keskivaiheilla, jossa Kontinen ja Struff nappasivat neljä peräkkäistä pistettä karaten 8-3 johtoon. Vastustajat nousivat vielä tilanteeseen 9-6, mutta se ei riittänyt ja näin ratkaiseva kolmas erä Kontinen-Struff parille lukemin 10-6 ja näin tärkeä pääsarjapaikka Dubain ATP-turnaukseen varmistui.