Tennis – Kontinen ja Struff etenivät upeasti Rotterdamin ATP-turnauksen finaaliin

Henri Kontinen ja hänen saksalainen parinsa Jan-Lennard Struff ovat jatkaneet loistavia otteitaan Rotterdamin ATP 500 -tennisturnauksessa. Kaksikko eteni jo nelinpelin finaaliin kukistettuaan myöhään lauantai-iltana pelatussa välierässä Intian Rohan Bopannan ja Kanadan Denis Shapovalovan tiukan kolmen erän taistelun jälkeen erin 2-1  (5-7, 6-2, 10-8).

Kuva: Tennisliitto

Ottelun ensimmäinen erä oli käytännössä toisinto Kontisen ja Struffin pelaamasta puolivälierästä. Pari johti erää parhaimmillaan jo 4-2, mutta menetti tämän jälkeen erän loppupuolella kahdesti syöttönsä ja näin ensimmäisen erän voitto meni Bopanna-Shapovalov kaksikolle lukemin 7-5.

Toiseen erään tulikin sitten todella latautunut suomalais-saksalainen parivaljakko. Kontisen ja Struffin syöttö alkoi toimimaan koko ajan paremmin ja kun kaksikko otti heti erän alkupuoliskolla murron karkasi pari nopeasti 4-1 johtoon. Erän loppu sujui samoilla askelmerkeillä ja näin Kontinen ja Struff voitti toisen erän vakuuttavasti lukemin 6-2, joten  ratkaisu siirtyi kolmanteen erään.

Ratkaiseva kolmas erä pelattiin pitkänä tie breakina. Erä eteni pitkään tasaisena aina lukemiin 6-6 asti, mutta tämän jälkeen Kontinen ja Struff otti kolme peräkkäistä pistettä ja siirtyi näin pisteen päähän ottelun voitosta. Bopanna ja Shapovalov selvittivät hienosti kolme ensimmäistä ottelupalloa, mutta neljäs toi kuitenkin ratkaisun ja näin kolmas erä Kontiselle ja Struffille lukemin 10-8 ja koko ottelu siis erin 2-1.

Kontinen ja Struff ovat aloittaneet yhteisen taipaleensa upeasti, sillä Rotterdamissa pelattava turnaus on vasta kaksikon toinen yhteinen kisatapahtuma, joten finaalipaikkaa voi pitää jo siinäkin mielessä todella hyvänä saavutuksena. Huomisessa finaalissa Kontinen ja Struff kohtaa turnauksen kakkoseksi sijoitetun ranskalaisparin Pierre-Hugues Herbert – Nicolas Mahut, joka voitti omassa välierässään parin Klaasen – Marach erin 2-1 (6-7, 7-6, 10-7).