Tennis – Emil Ruusuvuori voitti Glasgow”n haastajaturnauksen huikean esityksen jälkeen

Suomen Emil Ruusuvuori jatkoi loistavaia otteitaan tenniksen haastajakiertueella ottamalla jo kauden kolmannen turnausvoittonsa. Glasgow:ssa pelatussa finaalissa suomalainen kaatoi Ranskan Alexandre Mullerin suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 6-1.

Finaalin alku tasaista pelaamista ja ottelun alussa  Ruusuvuorella oli vielä pientä hakemista pelinsä kanssa. Mitään varsinaista hätää ei suomalaispelaajalla missään vaiheessa ollut ja  erän ratkaisu nähtiin kuudennessa pelissä, jossa viime kuukaudet hurjassa iskussa ollut Ruusuvuori pystyi murtamaan Mullerin syötön ja siirtyi ottelussa 4-2 johtoon. Heti seuraavassa syöttövuorossa ranskalaisella oli mahdollisuus ottaaa vastamurto, mutta suomalaisnuorukainen selvitti loistavasti kolme murtopalloa ja otti lopulta avauserästä makean 6-3 erävoiton.

Toiseen erään Ruusuvuori tuli latautuneena ja otti heti ensimmäisessä pelissä murron ja kun oma syöttö pystyi vahvana marssi hän nopeassa tahdissa 4-0 johtoon. Varsinkin Ruusuvuoren painavat peruslyönnit olivat valttia ja Muller oli jatkuvasti niiden kanssa vaikeuksissa. Ruusuvuori pti pelinsä koko ajan vahvana ja kuittasi toisen erän tyylikkäästi numeroin 6-1 ja koko ottelun siis puhtaasti erin 2-0.

Turnausvoitto oli Ruusuvuorelle jo tämän kuukauden toinen ja nousu maailmanlistalla 150 parhaan joukkoon on todella lähellä. Mielenkiintoista onkin seurata milloin nuorukainen lähtee hakemaan paikkaa ATP-turnauksista esimerkiksi karsintojen kautta.