Tennis – Emil Ruusuvuori aloitti uransa ATP-turnauksissa makealla voitolla

Suomen tennisässä Emil Ruusuvuori aloitti uransa ATP-tasolla mallikkaasti, kun hän kukisti Montpellierissa pelattavassa turnauksessa 1. kierroksella Itävallan Dennis Novakin tiukan kolmen erän taistelun jälkeen lukemin 7-6, 4-6, 6-2. Ruusuvuorella on hyvät mahdollisuudet edetä uransa ensimmäisessä ATP-turnauksessa, jopa puolivälieriin asti, sillä hän kohtaa toisella kierroksella ATP-listalla sijalla 104 olevan Slovakian Norbert Gombosin, joka omassa ottelussaan yllätti kokeneen espanjalaisen Pablo Carreno-Bustan (ATP 29).

Ruusuvuori aloitti tämän päiväisen ottelun vaisusti Novak karkasi ensimmäisessä erässä nopeasti 4-1 johtoon, mutta mitä pidemmälle erä eteni sitä paremmin Ruusuvuori pääsi otteluun mukaan. Erän yhdeksännessä pelissä suomalaispelaaja pääsi kuittaamaan erän alussa menettämänsä syöttövuoron ja kun oma syöttö pysyi vakaana mentiin erässä lopulta aina tie-breakiin asti. Siinä Ruusuvuori oli elementissään ja hän karkasi nopeassa tahdissa viiden pisteen johtoon. Lopulta kolmas eräpallo toi ratkaisun ja näin ensimmäinen erä suomalaiselle lukemin 7-6.

Toisen erän alussa Ruusuvuori oli vaikeuksissa oman syöttönsä kanssa ja Novak pääsikin ottamaan tärkeän syötön murron. Toisen erän aikana Ruusuvuori ei päässyt kunnolla kiinni vastustajansa syöttöihin, vaikka nuorukaisella yksi murtopallo olikin. Itävaltalainen ratkaisi erävoiton heti ensimmäisellä eräpallolla ja näin toinen erä Novakille lukemin 6-4.

Ratkaisevaan kolmanteen erään tuli sisuuntunut suomalaispelaaja. Ruusuvuori otti heti erän alussa murron ja pääsi erässä jo 2-0 johtoon. Vaikka vastustaja ottikin murron heti takaisin ja tasoitti numerot 2-2 , ei epäselvyyttä voittajasta kuitenkaan enää ollut. Ruusuvuori pelasi ottelun lopun kuin hurmiossa ja otti neljä peräkkäistä pistettä. Ratkaisu nähtiin heti ensimmäisellä ottelupallolla ja näin Ruusuvuori otti kaksi tuntisen taistelun jälkeen uransa ensimmäisen voiton ATP:tasolla.

Ruusuvuoren huikeasta syöttämisestä kertoo hyvin se, että hän syötti ottelussa peräti 17 läpisyöttöä.