Tennis – Emil Ruusuvuori aloitti Melbournen ATP -turnauksen vakuuttavasti

Tennis 22

Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori aloitti pelinsä mukavasti Melbournessa pelattavassa ATP-250 turnauksessa, kun kokenut serbialainen Viktor Troicki (ATP 202) kaatui suoraan kahdessa erässä lukemin 6-3, 6-4. Seuraavalla kierroksella Ruusuvuoren vastus kovenee huomattavasti, kun verkon toiselle puolella tassuttelee turnauksessa neljänneksi sijoitettu Kroatian Borna Coric (ATP 25).

Tämän päivän otteluun Ruusuvuori lähti selvänä suosikkina, olihan suomalaisen ATP-sijoitus yli toista sataa sijaa parempi kuin Troickin, mutta silti oli hyvä muistaa, että serbialainen oli ollut muutamia vuosia sitten usean kauden top 30 pelaaja, joten mistään turhasta kaverista ei todellakaan ollut kysymys.

Ruusuvuori aloitti ottelun hyvin ja varsinkin oma syöttö kulki koko ensimmäisen erän todella vakuuttavasti. Avauserän ratkaisu nähtiin suhteellisen aikaisin, kun Ruusuvuori pystyi erän neljännessä pelissä murtamaan Troickin syötön ja kun oma syöttö pysyi heti perään puhtaasti, karkasi suomalainen nopeassa tahdissa 4-1 johtoon. Erän loppu edettiin tasaisesti molempien pelaajien pitäessä omat syöttönsä. Ruusuvuori ratkaisi erävoiton heti ensimmäisellä eräpallolla ja näin avauserä suomalaispelaajan nimiin lukemin 6-3.

Toinen erä alkoi tasaisesti molempien pelaajien pitäessä omat syöttönsä. Ruusuvuoren syöttö toimi avauserän tapaan todella hyvin eikä Troicki ollut lähelläkään syötönmurtoa. Ruusuvuori piti syöttönsä vaivatta ja useat syöttövuorot suomalainen piti puhtaasti. Toisen erän ja koko ottelun ratkaisu nähtiin erän yhdeksännessä pelissä, jossa Ruusuvuori pystyi ottamaan elintärkeän murron siirtyen ottelussa 5-4 johtoon. Samalla taittui myös vastustajan selkäranka ja kun Ruusuvuori piti heti perään oman syöttönsä puhtaasti, niin suomalainen otti kamppailusta maukkaan voiton erin 6-3, 6-4.

Huomenna vastus kovenee sitten huomattavasti, mutta pitää muistaa, että Coric ei ole pelannut yhtään virallista ottelua kolmeen kuukauteen, joten Ruusuvuorella on hyvä paikka iskeä. Tämän päivän ottelussa pisti silmään suomalaispelaajan todella vahva ja hyvä syöttö. Ruusuvuori paukutti ottelussa peräti 16 läpisyöttöä, jonka lisäksi hän pystyi pitämään peräti seitsemän kertaa oman syöttönsä puhtaasti. Lisäksi Ruusuvuori voitti ottelussa kaikki ykkössyötöllä käynnistyneet pisteet, joka on todella hurja suoritus, oli vastassa sitten kuka tahansa ATP-pelaaja. Näin ollen Ruusuvuori voi jo pelkästään noilla tilastoilla lähteä huomiseen kamppailuun varsin levollisin mielin.