Tappara siirsi ratkaisun lauantaille!

Liigan finaalisarja oli jälleen katkolla perjantai-iltana Oulun Kärpille! Tällä kertaa estradina toimi Tampereen Hakametsä ja Kärpät johti ottelusarjaa 3-2.

Täpötäydelle jäähallille tarjottiin alusta alkaen äärettömän varovaista jääkiekkoa, joka muistutti pääosin shakkia. Kumpikaan joukkue ei halunnut sortua virheisiin eikä jäähyihin, joka loisi vastustajalle pienenkään tilaisuuden maalintekoon. Kärpät oli kuitenkin niskan päällä koko ensimmäisen erän, mutta Juha Metsola oli jälleen kerran joka ainoan kiekon edessä Tapparan maalilla torjuen 13 laukausta. Kärppien Iiro Tarkki tyytyi nojailemaan mailaansa ottaen ainoastaan kaksi koppia.

Ensimmäisen erän ainoa tilastomerkintä oli Tapparan J-M Järvisen kahden minuutin jäähy.

Toiseen erään roolit vaihtui 100%! Kirvesrinnat tuli jäälle täysin uudella jalalla ja yritys palkittiin ajassa 29:38 Henrik Haapalan laittaessa kiekon reppuun Pekka Jormakan syötöstä. Tapparan painostus jatkui koko toisen erän ja Kärpät joutuivat ottamaan kaksi jäähyä Kirvesrintojen pysyessä kokonaan pois boxista. Toisessa erässä Tarkin Vuoro oli torjua 13 kertaa ja Metsolan ”vain” 7.

Finaalin henki oli aistittavissa kolmannessa erässä. Äärettömän tiukka otteluohjelma ei näkynyt kenenkään otteissa ”Pojan” loistaessa silmissä. Kärpät yritti tasoitusta kerta toisensa jälkeen ja yritys palkittiin erän puolivälissä Ben Maxwellin maalilla. Syöttöpisteet itselleen kuittasivat Lasse Kukkonen ja Arto Laatikainen.

Ottelu oli tasan, joukkueet palasivat poteroihin ja pattitilanteeseen, shakista ja matista ei ollut tietoakaan! Jälleen kerran voittajaa haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa oli pelattu kuusi minuutti ja tämä ottelu oli siinä! Tappara ei erehtynyt vaan upotti kiekon Tarkin selän taakse tasoittaen ottelusarjan tilanteeseen 3-3. Voittomaalin teki Masi Marjamäki ja Tappara voitti ottelun näin ollen 2-1.

Sarja jatkuu ja loppuu heti huomenna Oulussa! Vuorokauden kuluttua toinen joukkueista juo ilolientä, toinen suru….