Tappara kohtaa CHL:n pudotuspeleissä EV Zugin

CHL:n pudotuspelin ensimmäiset otteluparit arvottiin perjantaina C Moren studiolla Helsingissä. Ainoana suomalaisjoukkueena CHL:ssä jatkava Tappara kohtaa neljännesvälierissä sveitsiläisseura EV Zugin.

Zug voitti alkusarjassa lohko B:n 14 pisteellään. Tappara meni jatkoon A-lohkon kakkosena 12 pisteellä.

– Meillä on ollut tosi tiukkoja pelejä Bieliä ja Klagenfurtia vastaan Euroopassa. Siellä hävittiin näille kahdelle maalilla, kotona voitettiin toinen vähän runsaammin ja toinen vain maalilla. Nähtiin, että nämä pelit ovat kovia. Nyt kun tuli Zug vastaan, tiedetään että kovatasoista Sveitsin liigaa pelaava vastustaja tulee olemaan kova, Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen kommentoi arvontatulosta.

Tappara-pomo Leinonen oli varsin tyytyväinen arvan tuomaan vastustajaan.

– Hyvät tunteet. Zürichiin lento, se on kuitenkin yksinkertainen matkustus ja Zug on ihan siinä vieressä. Ollaan aikaisemminkin pelattu Zugissa, eli olosuhteet tiedetään ja tiedetään minne ollaan menossa.

Zug ja Tappara kohtasivat alkulohkossa vuonna 2015, jolloin Tappara voitti vierasottelunsa 7-0 ja kotiottelun 3-1. Otteluparin voittaja kohtaa puolivälierissä voittajan parista Adler Mannheim – Moutfield HK. Toimitusjohtaja Leinonen ei kuitenkaan vilkuillut perjantaina arvottua pudotuspelikaaviota ensimmäistä askelmaa pidemmälle.

– En katsonut ollenkaan. Olen ollut sen verran nöyrä sarjalle, että mennään yksi ottelusarja kerrallaan ja sen jälkeen katsotaan, kuka tulee mahdollisesti vastaan jos jatkoon mennään, Leinonen kertoi.

Neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 12.−13. marraskuuta ja toiset osaottelut 19.−20. marraskuuta. Lähtökohtaisesti lohkokakkoset pelaavat ensimmäisen osaottelun kotikaukalossaan. Otteluohjelma vahvistetaan ensi viikolla.

CHL:n 1. pudotuspelikierroksen otteluparit:

Skellefteå AIK – Djurgården Stockholm
EHC Biel-Bienne – Augsburger Panther
Red Bull München – Yunost Minsk
Frölunda Indians – Färjestad Karlstad
EV Zug – Tappara
Luleå Hockey – SC Bern
Adler Mannheim – Mountfield HK
Lausanne HC – HC Pilsen

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.