Tänään vuorossa lentopallon EM-finaali, lue ennakko ja vedonlyöntivihje

Lentopallon EM-kisoissa on tänään edessä huikea finaali, jossa kohtaavat Serbia ja kisojen yllättäjä Slovenia. Illan finaaliin Serbia lähtee toki suosikkina, mutta yllätysvalmis Slovenia on jo osoittanut näissä kisoissa ettei joukkuetta pidä aliarvioida.

Ennakkoasetelmat EM-finaaliin

Serbia 

Serbia on ollut EM-kisoissa hurjassa lyönnissä, sillä joukkue ei ole hävinnyt kisoissa vielä peliäkään. Toki puolivälierässä ja välierässä joukkue oli todella tiukoilla, sillä molemmat ottelut päättyivät Serbian niukkaan 3-2 voittoon. Kyseiset ottelut näyttivät samalla myös sen, että joukkue pystyy tarpeen tullen venymään sitä myöten mitä tiukempi paikka on kyseessä.

Serbian aloituskuusikko on todella vahva ja joukkueelta löytyy ratkaisijoita laajalta rintamalta. Yksittäisistä pelaajista tärkein on 202 senttinen Aleksandar Atanasijevic, joka on ollut pudotuspeleissä todella kovassa iskussa. Välierässä Ranskaa vastaan mies takoi peräti 27 pistettä ja myös puolivälierässä Ukrainaa vastaan hän oli joukkueensa paras pistemies, joten Slovenialla tulee olemaan kova urakka serbialaishakkurin kanssa. Hyökkäyksissä hyvää taustatukea antaa myös Uros Kovacevic, joka on pudotuspeleissä paukuttanut palloa kenttään noin 20 pisteen keskiarvolla.

Embed from Getty Images

Lisäksi torjuntapeli on yksi Serbian vahvuuksista ja esimerkiksi välierässä  se oli valovuoden vastustajaa edellä, sillä joukkue otti peräti 16 pistettä torjumalla, kun taas Ranska sai vain kuusi pistettä torjumalla. Huomionarvoista torjuntapelissä on myös se, että se ei lepää pelkästään yhden kahden pelaajan varassa. Peräti neljä pelaaja otti välieräottelussa vähintään kolme torjuntapistettä, joten tuolla osa-alueella voi olla iso merkitys tämäniltaisessa finaalissa.

Slovenia

Slovenia on kaikkien yllätykseksi uusinut jo nyt neljän vuoden takaisen temppunsa ja maa pelaa sensaatiomaisesti EM-finaalissa. Puolivälierässä joukkue pudotti jatkosta Tuomas Sammelvuon luotsaaman Venäjän ja välierässä se järjesti todellisen pommin pudottamalla jatkosta voitosta voittoon edenneen Puolan. Pitää kuitenkin muistaa se tosiasia, että Slovenia sai pelata molemmat ottelut hurmioituneen kotiyleisön edessä ja tänään tuota mahdollisuutta ei ole, koska finaali pelataan Pariisissa.

Embed from Getty Images

Slovenia ei pelaa yksilöiden varassa vaan se pelaa ennen kaikkea joukkueena. Siinä missä monella maalla on piinkova ykköshakkuri niin Slovenia puolestaan tekee pisteitä laajalla rintamalla. Toki Tine Urnaut ja Klemen Cebulj ovat hyökkäyspelin kannalta tärkeässä roolissa, mutta joukkueesta löytyy muitakin vastuunkantajia. Lisäksi Slovenialla on hurja hurmostila päällä, jonka lisäksi joukkue on varmasti turnauksen nälkäisin joukkue nimenomaan voittamaan ja se haluaa varmasti kirkastaa neljän vuoden takaisen finaali tappion voitoksi, joten ei Serbia tule tänään pääsemään helpolla.

LENTOPALLON EM-KILPAILUT, FINAALI 

Serbia – Slovenia
Kello 18:30

Serbia -5.5 @ 1.91 William Hill 
Panos: small

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.