Tampa Bay pyyhkii Montrealilla lattiaa – voitot 2-0

NHL Nikita Kucherov Tampa Bay 88

Tampa Bay Lightning voitti jääkiekon NHL:n toisessa loppuottelussa Montreal Canadiensin maalein 3–1 ja siirtyi finaalisarjassa 2–0-johtoon.

Ottelun maalihanat toisessa erässä avasi Tampa Bay, kun Anthony Cirelli vei kotijoukkueen 1–0-johtoon.

Toista erää hallinnut Montreal tasoitti pelin erän puolivälissä, kun Nick Suzukin rystyvippi siniviivan tuntumasta ylivoimalla yllätti 39 kertaa torjuneen Andrei Vasilevskin.

Montreal pääsi ylivoimalle, koska Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen loukkaantui. Lehkonen lensi kovaa laitaa päin, Mihail Sergatsovin toimesta kahden minuutin arvoisen jäähyn edestä. Lehkonen ei palannut enää toisessa erässä jäälle, mutta hän palasi tositoimiin päätöserässä.

Ottelun ratkaiseva 2–1-osuma nähtiin vain kaksi sekuntia ennen toisen erän loppua. Tampa Bay riisti kiekon Canadiensilta keskialueella ja lähti nopeaan hyökkäykseen. Barclay Goodrow antoi poikittaissyötön Blake Colemanille, joka iski heittäytyessään ottelun voittomaalin.

Lopullisen niitin Montrealin arkkuun iski Ondrej Palat.

Ottelusarjan seuraavat kaksi ottelua pelataan Montrealissa.