Tampa Bay Lightning on NHL:n tämän vuotinen Stanley Cup -mestari

Tampa Bay Lightning on voittanut tämän vuotisen NHL mestaruuden eli Stanley Cupin. Asia varmistui viime yönä Suomen aikaa, kun joukkue kukisti kuudennessa finaalissaa Dallasin maalein 2-0. Mestaruus on Tampan seurahistorian toinen, edellinen tuli 16 -vuotta sitten keväällä 2004.

Ottelun voittomaali nähtiin jo avauserässä, kun Tampan Brayden Point pääsi ylivoimalla laukomaan oman paluukiekkonsa sisään ja vei näin Tampan 1-0 johtoon. Seuraavaa maalia saatiinkin odottaa sitten ottelun toiseen erään, kun Tampa sai ennen erän puoliväliä hyvän kiekon riiston keskialueella, jonka seurauksena joukkue pääsi ylivoima hyökkäykseen. Cedric Paquette antoi loistavan poikittaissyötön ja Blake Coleman tälläsi kiekon reppuun ohi Dallas-vahti Anton Khudobin. Jotain ottelun kahdesta ensimmäisestä erästä kertoo se, että Dallas sai ensimmäiseen 40 minuuttiin vain kahdeksan laukausta kohti Tampan maalia.

Päätöserässä Dallas sai pientä kiriä aikaan ainakin tilastojen valossa, mutta toisaalta Tampalle ei ollut mitään tarvetta lisä maaleille, joten joukkue keskittyi enemmän puolustamaan johtoaan, joka myös piti loppuun asti ja näin Tampalle kauden 2019-2020 Stanley Cup mestaruus.