Susijengi taisteli upeasti Serbiaa vastaan koripallon EM-kisoissa!

Finland

Susijengi kohtasi 15:30 alkaneessa koripallon EM-kisojen ottelussa kisojen ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Serbian. Serbia oli hoitanut vakuuttavasti puhtaalla pelillä niin sanotun ”kuolemanlohkon”, jossa pelasivat Italia, Saksa, Turkki, Espanja ja Islanti.

1. Neljännes

Suomi ei kuitenkaan lähtenyt kumartelemaan, vaan aloitti ottelun ennakkoluulottomasti. Läpi ottelun erinomaisesti pelannut Sasu Salin naulasi heti ottelun alkuun kaksi kolmen pisteen heittoa sisään antoi alkutahdit vauhdikkaalle ensimmäiselle jaksolle. Tempo oli kova lähes läpi jakson ja päästä päähän mentiin melkoista haipakkaa. Suomi heitti erittäin hyvin niin läheltä, kuin kaukaa ja johtikin jakson suurimman osan ajasta. Parhaimmillaan Susijengi kävi 6 pisteen johdossa Serbian heittopelin hieman takkuillessa, mutta korin alla koko ottelun dominoinut Serbian väkivahva Miroslav Raduljica oli toista mieltä. Hän teki korin alla mitä tahtoi ja sai hankittua Suomelle useita virheitä. Tarkan vapaaheittopelin, sekä hyökkäyslevypalloista nostamiensa pisteiden avulla, Serbia pysyi iskuetäisyydellä ja jakso päätettiin Suomen johdossa lukemin 23-24.

2. Neljännes

Jakson alku oli jälleen mainio Suomelta, kun ensin Shawn Huff onnistui kolmosessaan ja heti perään Tuukka Kotti laittoi puolinopen hyökkäyksen päätteeksi hypärin sisään. Mutta kukapa muukaan, kuin Raduljica otti joukkueensa reppuselkään ja teki nopeaa tahtia 6 pistettä korin alta Suomen puolustuksen ollessa täysin voimaton. Serbia sai tästä hengen päälle ja se vei lähes kaikki jakson 1 vastaan 1 pelit suomalaisia vastaan. Suomen heittopeli ei toiminut kunnolla ja joukkue teki muutamia helppoja ohiheittoja korin alta.  Serbia meinasi päästä karkaamaan, mutta niin vain Susijengi pysyi vielä pelissä mukana Jamar Wilsonin upeilla yksilösuorituksilla ja puoliajalle lähdettiin iskuasemista lukemissa 48-43.

3. Neljännes

Serbia sai nopeaa tahtia 3 joukkuevirhettä heti jakson alkuun ja Suomi oli hieman hallitsevampi osapuoli. Sasu Salin väläytti tekemällä Suomen nopeasta vastahyökkäyksestä kolmosen ja heti seuraassa hyökkäyksessä vahva ajo sisään, 2 pisteen heitto sisään ja vapari päälle. Mutta mitä pidemmälle jakso vanheni sitä paremmaksi muuttui Serbian kolmenpisteen heittopeli. Jyvä alkoi löytymään ja noin 3 minuuttia ennen jakson päätöstä tapahtui pahin mahollinen Suomen kannalta. Petteri Koponen loukkasi jalkansa ja siirtyi ontuen pukukopin suojiin eikä palannut enää loppupelissä kentälle. Susijengi oli jakson päättyessä vielä pelissä mukana ja viimeiselle kympille lähdettiin lukemista 71-64.

4. Neljännes

Hetki mentiin tasatahtia, mutta sitten Serbia laittoi isomman vaihteen sisään ja Suomi oli täysin vastaantulija. Serbia heitti 3 peräkkäistä kolmosta kaaren takaa ja äkkiä ero oli revennyt 13 pisteeseen. Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann yritti aikalisällä herätellä joukkuetta, mutta hyökkäyspeli ei toiminut ollenkaan ja Serbia ratkaisi ottelun lopullisesti nopeilla ja äärettömän kauniilla vastahyökkäysillään ja uskomattomalla heittopelillä. Ero repesi pahimmillaan jopa 19 pisteeseen, kunnes muutama minuutti ennen loppua Serbia alkoi löysentämään otettaan ja Suomi sai hieman kaunisteltua loppulukemia, jotka lopulta kirjattiin lukemin 94-81.

Serbia oli ennakkoon lähes ylitsepääsemätön este, mutta Susijengi pelasi upeasti taistellen ja jokainen antoi kaikkensa. Isoimmaksi ongelmaksi Suomen kannalta, koitui Serbian järkälemäinen sentteri Raduljica, joka oli läpi ottelun aivan pitelemätön. Hän nakutti 27 pistettä ja aiheutti useita virheitä Suomen pelaajille korin alla. Eikä sovi unohtaa, että Serbia heitti uskomattomalla 72% tarkkuudella 2 pisteen heitot sisään.

Susijengistä on pakko nostaa esille todella upeasti pelanneet Sasu Salin, sekä Jamar Wilson. Salin puolusti upeasi Serbian takamiestä Miloš Teodosićiä, jota pidetään yhtenä parhaimpana eurooppalaisena takamiehenä. Lisäksi hän oli ottelun toiseksi paras pistemies 26 pisteellään.

Jamar Wilson oli ainakin allekirjoittaneelle todella positiivinen yllätys läpi ottelun ja lukuisat vahvat ajot olivat juuri sitä mitä Susijengi tarvitsee jatkossakin.

Kaikenkaikkiaan koko Susijengi pelasi upean pelin ja ehdottomasti hatunnoston arvoinen esitys. Tästä on oikein hyvä jatkaa!