Superpesis – Hyvinkää ja Imatra kohtaavat äärettömän tärkeässä ottelussa taistelussa pudotuspelipaikoista – Lue illan ottelun ennakko

Miesten Superpesiksessä pelataan tänään pudotuspelipaikkojen kannalta todella mielenkiintoinen ottelu, kun Hyvinkään Tahko kohtaa kotonaan Imatran Pallo-Veikot. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja tuolloin heinäkuussa pelatussa ottelussa Imatra otti puhtaan kotivoiton jaksoin 2-0. Joukkueiden tasaisuudesta ja ottelun tärkeydestä kertoo hyvin se, että joukkueet ovat sarjassa peräkkäisillä sijoilla Imatra kahdeksantena ja Hyvinkää yhdeksäntenä, joten ottelulla on iso panos varsinkin jos toinen pystyy ottamaan puhtaan kolmen pisteen voiton.

Ennakko illan otteluun

Hyvinkään Tahko

Hyvinkään Tahkon pelaaminen on tällä kaudella ailahdellut paljon ja hienojen voittojen jälkeen on seurannut sitten heikompaa suorittamista. Pahin pätkä joukkueelle osui heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun, jolloin  joukkue voitti kymmenestä pelistään vain kaksi. Tähän iltaan Tahko lähtee hyvästä tilanteesta, sillä joukkueelle on kaksi peräkkäistä voittoa alla, kun se onnistui viime viikolla voittamaan kotonaan sekä Seinäjoen että Tampereen.

 

Joukkueen pelin osa-alueista on eniten sakannut ulkopeli, sillä Hyvinkää on päästänyt sarjassa toiseksi eniten juoksuja sarjajumbo Siilinjärven jälkeen. Sisäpeli puolestaan on parantunut viime peleissä paljon verrattuna alkukauteen, sillä joukkue on kolmessa viime kamppailussa lyönyt yhteensä 33 juoksua. Päävastuun kotiutuksista on kantanut kokenut Juha Korhonen, joka on lyönyt tällä kaudella 38 juoksua. Taustatukea Korhoselle on antanut Teemu Nikkanen (2+21). Kärjessä joukkueella on suurelle yleisölle vielä varsin tuntematon Patrik Vartama, joka on tuoduissa juoksuissa koko sarjan top kympissä.

Hyvinkää lähtee otteluun suosikkina, sillä joukkue elää käytännössä kotipelien varassa. Tahko on kerännyt pisteistään peräti kaksi kolmasosaa kotikentältään ja vieraissa se on sarjan toiseksi heikoin.

Imatra

IPV hakee tällä kaudella ensimmäistä pudotuspelipaikkaa uuden tulemisensa jälkeen eli sarjanousun 2016 jälkeen. Joukkue on vahvistunut tälle kaudelle paljon, kun se sai hankittua yhden sarjan parhaista pelaajista Tuomas Jussilan Imatralla. Tähän, kun lisätään joukkueessa jo viime kaudella pelannut kokenut Sami Partanen ja hyvin juoksuja kaudenn aikana tähän asti tuonut Teemu Nurmio on joukkueen ykköskärki paperilla todella vahva, mutta sisäpelissä se ei ole silti näkynyt kuin ajoittain ja varsinkin tasaisuus on joukkueen otteista puuttunut. Positiivista antia sisäpelissä on ollut jokerina sekä numerolla pelannut Juho Toivola, joka on pelannut sensaatiomaisen hyvän kauden ja mies on lyöjätilastossa sijalla viisi (2+42). Alkukaudesta Toivola joutui kantamaan kotiuttamisessa, jopa liian isoa kuormaa, mutta viime peleissä kotiutusvastuuta on ruvennut ottamaan myös Mikko Kosonen, jolta odotettiin sitä jo alkukaudesta. Kosonen on lyönyt kahteen viime peliin peräti seitsemän juoksua.

Ulkopeli on sitä vastoin on ollut Imatralla hyvää koko kauden ja joukkue on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten juoksuja heti kärkikaksikon Joensuun ja Sotkamon jälkeen. Tänään joukkue tarvitsee jälleen vahvaa ulkopeliään mikäli se mielii voitosta taistella ja erityisesti kokenut Juha Korhonen olisi syytä pitää kurissa. Toki pelkällä ulkopelillä voitto ei irtoa, sillö myös mailanvarressa on onnistttava ja viime pelissä Kouvolaa vastaan nähtiin jo parempaa sisäpeliä.

Mielenkiintoista on myös seurata mikä on Imatran itseluottamuksen tilanne, sillä joukkue on voittanut kuudesta viime pelistä vain yhden. Toki edellinen Kouvola ottelu antoi varmasti joukkueelle toivoa, vaikka siitä tappio tulikin, mutta mukaan tarttui kuitenkin yksi sarjapiste

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.