Super Bowl LV ensi yönä kello 1:30 Suomen aikaa

NFL jenkkifudis amerikkalainen jalkapallo 12

Amerikkalaisen jalkapallon NFL:n loppuottelu, Super Bowl, pelataan tällä kaudella Tampassa, Raymond James Stadiumilla. Kyseessä on historian 55. Super Bowl.

Ottelussa kohtaavat Tampa Bay Buccaneers, joka kohtaa NFL:n hallitsevan mestarin Kansas City Chiefsin.

Maailmanlaajuinen pandemia on kurittanut myös NFL:ää, eikä edes yksi maailman katsotummista urheilutapahtumista ole poikkeus. Katsojia paikalle kuitenkin pääsee eli otteluun otetaan sisään noin 22 000 katsojaa.

Pelinrakentaja Tom Bradyn muutto New England Patriotsista Floridaan teki Buccaneersista kertaheitolla huippujoukkueen. Kausi alkoi kuitenkin heikosti, mutta pikkuhiljaa Buccaneers on parantanut peliään kaiken aikaa. Runkosarjassa Buccaneers voitti yksitoista ottelua ja hävisi viisi. Tällä saldolla NFC-konferenssissa saldona oli viides tila. Super Bowliin pääseminen on näin ollen tapahtunut pitkän kaavan mukaan. Ennen tulevaa ottelua se kaatoi Washington Football Teamin, New Orleans Saintsin sekä Green Bay Packersin.

Embed from Getty Images

Myös kaikkien aikojen pelinrakentaja Brady on parantanut peliään kauden mittaan. Buccaneers on tehnyt viidessä Super Bowlia edeltävässä ottelussa aina vähintään 30 pistettä. Voitot postseasonilla Saintsista ja Packersista olivat kokonaisvaltaisen pelaamisen osalta loistavaa jenkkifudista.

Kun katsotaan Buccaneersin kautta ja joukkueen hyvyyksiä niin Bradyn ohella esiin on syytä nostaa Bucsin juoksupuolustus, joka on saatu hyvään kuosiin. Lisäksi pallonmenetyksiä vastustajille on saatu aiheutettua hyvällä prosentilla. Chiefsiä vastaan pallojen ryöstäminen ei sen sijaan ole kuitenkaan helppoa. Kokonaisuutena katsoen Buccaneersin puolustus on ollut hyvä.

Suurin heikkous floridalaisille on kenties vastustajien avaussyötöt, joihin sen on syytä kiinnittää huomiota.

Hallitseva mestari Chiefs lähtee ensi yöhönkin suosikkina, sitä ei käy kiistäminen. Runkosarjassa Chiefs voitti neljätoista ottelua ja hävisi vain kahdesti. Tällä se saavutti AFC-konferenssin voiton. Postseasonilla se kaatoi Cleveland Brownsin ja Buffalo Billsin.

Embed from Getty Images

Pelkkää juhlaa ei Chiefsin kausi ole kuitenkaan ollut. Brownsia vastaan joukkueelle kävi katastrofi, kun se menetti tähtipelinrakentaja Patrick Mahomesin sairastuvalle.

Koko kauden ajan Chiefs on tehnyt pisteitä hurjalla tahdilla eikä sille ole löytynyt pustäyttäjää. Ensi yönä se kohtaa kuitenkin joukkueen, jolla on realistiset mahdollisuudet pysäyttää juoksujuhlat ja napata jopa voitto.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.