Suomi taisteli tiensä jääkiekon MM-finaaliin – vastaan asettuu kahden vuoden takainen finaalivastus Kanada

Gamblers leijonat

Suomi on voittanut Saksan maalein 2–1 miesten jääkiekon MM-välierässä. Suomen maalit syntyivät ensimmäisessä erässä ja niiden tekijät olivat Iiro Pakarinen ja Hannes Björninen.

Esille on syytä nostaa myös useisiin huipputorjuntoihin venynyt maalivahti Jussi Olkinuora.

Saksa lisäsi peliin jännitystä toisessa erässä kun se kavensi 1–2:een ylivoimalla. Kavennusmaalin Latvian Riiassa teki Matthias Plachta. Saksan rynnistys ei kuitenkaan riittänyt vaan Leijonat veivät ottelun.

Hallitseva maailmanmestari Suomi kohtaa huomenna finaalissa Kanadan. Ottelu alkaa kello 20:15. Leijonat kukisti MM-loppuottelussa Slovakian Bratislavassa 2019 juuri Kanadan, joten kentällä nähtänee gladiaattorien kaksintaistelu.

Suomi pelaa MM-finaalissa historian 12:n kerran.