Suomi nuiji Ruotsin maanrakoon miesten salibandyn MM-kisojen toisena päivänä

Salibandyn mm kilpailut

Suomen miehet nuiji rakkaan länsinapurin maanrakoon lukemin 7–3 salibandyn MM-kisoissa Helsingissä. Ottelua seurasi yli 7 100 koronapassin omistajaa.

Ville Lastikka avasi Suomen maalihanat helpohkolla laukauksella ohi Jon Hedlundin. Kahdeksan minuutin jälkeen Ludwig Persson tasoitti pelin 1–1:een. Lastikka iski puolitoista minuuttia myöhemmin toistamiseen ja vei Suomen 2–1-johtoon.

Toisessa erässä Ruotsi pääsi paremmin mukaan, ja Suomella oli vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille. Ruotsin kolmoskenttä jatkoi vahvoja otteitaan, kun Kevin Haglund tasoitti pelin ajassa 32.48.

Sami Johansson riisti pallon toisen erän lopulla omassa päässä ja iski MM-turnauksen avausosumansa.

Suomi sai hyvän alun kolmanteen erään, kun Mikko Leikkanen herkutteli kahden maalin Lastikan tarjoilusta ja Suomi siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran kahden maalin johtoon.

Tobias Gustafsson kavensi pelin 3–4:ään viisi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Tämän enempää Ruotsi ei maaleja tehnyt.

Eemeli Salin vei Suomen jälleen kahden maalin johtoon. Ruotsi haki vielä kavennusta ilman maalivahtia, ja Lastikka hyödynsi tilanteen iskemällä hattutempun.

Salin iski vielä Suomelle toisen osuman tyhjiin ja viimeisteli loppulukemat 7–3.