Suomen salibandynaiset lohkovoittoon!

Suomi voitti kolmannenkin ottelunsa salibandyn naisten MM-turnauksessa Tampereella kun Puola kaatui maalein 5-2. Suomi voitti alkulohkon A puhtaalla pelillä ja kohtaa ylihuomisessa puolivälierässä karsintaottelun Saksa – Tanska voittajan.

Suomi lähti Puolaa vastaan selkeänä suosikkina, mutta ottelun alku oli vaikea. Puola kuittasi nopeasti Sanni Niemisen ensimmäisen MM-maalin, ja Kristiina Kauppilan istuessa jäähyllä vastustaja livahti hetkeksi jopa johtoon. Päästyään itse pelaamaan ylivoimaa Suomi kuitenkin tasoitti: Tiia Ukkonen syötti poikittain ja Nina Rantala tälläsi voimalla lukemiksi 2-2.

Suomi ratkaisi ottelun edukseen toisessa erässä, ja joukkueen kolmannen eli voittomaalin kiskaisi terävällä laukauksella maalin kattoon Veera Kauppi Suomen pelatessa ylivoimaa. Erän toisella puolikkaalla Marianne Hannonen ohjasi maalin edestä 4-2. ja vielä ennen taukoa Anne Suomalainen leijutti loppunumerot kaukolaukauksella Hannosen peittäessä parahiksi maalivahdin näkyvyyden. Kolmannessa erässä Suomi jatkoi jauhamista Puolan sumppupuolustusta vastaan, mutta terävyys ei enää riittänyt lisäosumiin.

– Oli juuri niin nihkeä peli kuin arvata saattoi, Suomen päävalmentaja Marko Paju kertoi.
– Meidän piti olla ykkönen alkusarjassa kolmen ottelun jälkeen, ja se saavutettiin.

Keskiviikon puolivälierässä Suomi saa vastaansa ns. playout-kierroksen voittajan ottelusta, jossa kohtaavat Saksa ja Tanska.

– En tiedä juuri mitään näistä joukkueista. Huomenna tullaan katsomaan se ottelu ja tehdään videoklipit valmiiksi. Niitä sitten käydään pelipalaverissa läpi, päävalmentaja sanoi.

Luottopuolustaja Mia Karjalainen joutui jättämään pelin kesken jo varhaisessa vaiheessa tunnettuaan vihlaisun takareidessä. Samalla meni myös toisen ylivoimakentän pyörittäjä. Hänen tilalleen nostettiin Anne Suomelainen, joka laukoi Suomen viidennen maalin. Vastustajan mailasta kovan yläkierteen ottanut pallo painui vastustamattomasti verkon perukoille.

– En tiedä vielä tarkkaan miten pahasti Mialle kävi, tyytyi Paju toteamaan.

Lähde: Suomen Salibandyliitto