Suomi lentopallon EM-kisoihin 2017!

image

Sunnuntain lentopallo-otteluun Suomen osalta lähdettiin mielenkiintoisista asetelmista, sillä 3-0 tai 3-1 voitolla Tanskasta Suomi varmistaisi paikkansa ensi syksyn Puolan EM-kisoihin.

Ensimmäisessä erässä joukkueet tahkosivat tasanumeroissa pitkään mutta pikkuhiljaa Suomi siirtyi ottelun isännäksi ja jo toiselle tekniselle aikalisälle siirryttiin Suomen johdossa 15-9. Tanska sortui helppoihin virheisiin ja ottelu oli isäntien hallinnassa. Lopulta Suomi vei ensimmäisen erän helpohkosti 25-14 Seppäsen hirveällä iskulla.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Suomi saneli ottelun tahdin ja Tanska teki pisteen silloin tällöin mutta kuten Tanskan valmentaja Mikael Trolle lauantain lehdistötilaisuudessa totesi, joukkueelle kuusi ottelua kymmenen päivää on liikaa. Antti Siltala oli Suomen johtava pelaaja ja Lauri Kerminen oli huippuiskussa liberona. Erän puolivaiheilla Suomi nukahti. Tuomas Sammelvuon aikalisä ja yleisön kannustus piti Suomen hengissä mutta Tanska sai Suomen todella helpoista virheistä pisteitä ja nousi jo tilanteeseen 24-20. Toinen erä meni niin ikään Suomelle kuitenkin lukemin 25-20 ja koko ottelussa Suomi siirtyi 2-0 johtoon.

Tanska tuli uudella ilmeellä kolmanteen erään ja ehti siirtyä jo 1-3 johtoon mutta Suomi tuli nopeasti takaisin isännäksi ja meni ohi. Antti Siltalan johtajuus ja kokemus loisti Marssiin asti ja ”Silli” oli kolmannen erän ja koko ottelun hahmo. Olli-Pekka ojansivu oli Tanskan 12:een pisteeseen tyytymätön ja kuittasi itselleen keltaisen kortin. Suomi taisteli muodollisesti mutta loppu oli lähinnä pisteiden keruuta. Suomi voitti kolmannen erän 25-17ja samalla koko ottelun 3-0.

Suomi pelaa Puolan EM-turnauksessa syksyllä 2017!