Scroll Top

Suomi kohtaa Ruotsin

Gamblers leijonat

Suomen Jääkiekkoliiton pääturnaus, jos arvokisoja ei lasketa mukaan, Karjala turnaus on silkinpehmeetä vaille valmis. Tshekki ja Venäjä mittelöivät vielä paremmuudestaan ja turnauksen huipentaa klassikko Suomi-Ruotsi.

Suomi kohtaa Ruotsin kello 17:00.

Suomi on pelannut turnauksen upeasti puhtaalla pelillä voittaen sekä Tshekin että Venäjän 2-1. Erittäin hyökkäysvoittoista peliä pelaava Ruotsi hävisi Venäjälle selkeästi 6-3 mutta päihitti Tshekin.

Pelillisten asioisen ulkopuolelta turnauksesta on hyvä nostaa esiin eräs eriskummallinen seikka.

Urheilutapahtumissa käyvät tietävät, että Suomeen on tullut buumi jakaa jokaiselle istuimelle paperi, jonka saa taiteltua ja jolla voi läpsyttää vieruskaveria puhelimeen. Myös Karjala turnauksessa penkeille oli jaettu kyseiset läpyskät. Läpyskän toisella puolella oli täysin normaali mainos puhtaalla taustalla ja selvällä tekstillä. Toisella puolella oli Jokereiden mainos joka sekin on OK eli kyseessä on normaali mainonta, ”kannustakaa meitä”. Jokereiden mainoksen vasemmassa yläkulmassa sen sijaan oli KHL:n logo joka tuntuu todella erikoiselta suhteessa todella konservatiiviselle Suomen Jääkiekkoliitolle.

image

Kysymys kuuluu, miksi SJL mainostaa täysin kilpailevaa sarjaa päätapahtumassaan? Liekö sillä osuutta asiaan, että Hartwall Arena, joka on Leijonien kotipesä, on nykyään venäläisomistuksessa ja Leijonat joutuvat pyytämään jokaiseen harjoitukseen ja otteluun luvan hallin omistajilta? Ei TV-kanavat mainosta toisiaan tai Sonera Elisaa. Onko Jääkiekkoliiton valta siirtynyt monarkki Kummolalta venäläisten käsiin? Vaikea sanoa mutta ihmetystä asia tuntui herättävän ainakin lehdistön keskuudessa.

Mutta se siitä!

Suomen ja Ruotsin pelistä on lupa odottaa jälleen vauhdikasta vääntöä. Suomi pelaa puolustusvoittoista peliä ja Ruotsi hyökkää hullun lailla niin ottelusta on lupa odottaa maalirikasta. Päästä päähän mennään vauhdilla ja veskarit saa tehdä töitä koko rahan edestä.

Seuraavassa Suomen ketjut otteluun.

Maalissa aloittaa Juha Metsola ja Toni Koivisto pelaa ykkösketjun laidassa ja Teemu Hartikainen nelosketjun laidassa.

Tuomas Kiiskinen on kolmastoista hyökkääjä. Puolustaja Teemu Laakso on sivussa alaraajavamman vuoksi eli Suomi pelaa seitsemällä puolustajalla.

Maalivahti: Juha Metsola

1. kenttä
 Toni Koivisto – Jarno Koskiranta – Pekka Jormakka

Anssi Salmela

2. kenttä
 Harri Pesonen – Petri Kontiola – Oskar Osala

Sami Lepistö – Juuso Hietanen

3. kenttä
 Tommi Huhtala – Tomi Sallinen – Kristian Kuusela

Lasse Kukkonen – Atte Ohtamaa

4. kenttä
 Mika Pyörälä – Jani Lajunen – Teemu Hartikainen

Tommi Kivistö – Aleksi Elorinne

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.