Scroll Top

Suomi kasvoi mestariksi

Suomi voitti salibandyn maailmanmestaruuden kolmannen kerran historiassa, kun aina finaalissa mukana ollut Ruotsi kaatui rangaistuslaukauksilla. Mestaruudesta huolimatta Suomi ei ollut mitenkään vakuuttava oikeastaan missään vaiheessa turnausta, ja voittoa voidaankin pitää osoituksena todella kovasta henkisestä kantista.

MM-kisojen läpsyttelypeleissä Suomi ei pelannut ehjiä 60 minuuttisia, mutta eipä toisaalta ollut tarvettakaan. Alkusarjan voiton ratkaisseessa Sveitsi-kamppailussa homma ratkesi vasta päätöserässä, ja välierässä Tshekkiä vastaankin Suomi sai voittomaalin vasta viime sekunneilla todella onnekkaalla Eemeli Salinin laukauksessa. Finaalissa Ruotsi oli pelillisesti parempi, mutta Suomi venyi ja osoitti kylmähermoisuutta rangaistuslaukauksissa.

On tulevaisuuden kannalta melko kova juttu, että Suomi voi voittaa mestaruuden vaikkei välttämättä yllä pelillisesti parhaimpaansa. Heikommallakin pelillä voittamista kai pidetään yleisesti kovan joukkueen merkkinä. Maailmanmestaruuden takuumiehistä Kotilainen, Kukkola, Kailiala, Salo, Savonen ja monet muut ovat vielä nuoria poikia, jotka halutessaan tulevat pelaamaan monet MM-finaalit. Mika Kohosen (oli muuten uskomaton rankkari) ja Tero Tiitun kaltaiset legendat voivat astua syrjään luottavaisin mielin.

 

Geemedia tavoitti myös SPV:n nykyisen ja maajoukkueessakin esiintyneen puolustaja Jyrki Holopaisen kommentoimaan mestaruutta.

 

Jyrki, mitä mieltä olet Suomen MM-kullasta ja joukkueen esityksistä turnauksen aikana?

– Aivan mieletön juttu, kerrassaan mahtavaa! Kulta tuli juuri oikealle Jyrki Holopainenjoukkueelle. Finaalissa molemmilla joukkueilla oli avaimet ratkaista ottelu vielä jatkoajallakin mutta rankkareissa näytimme sitten kumpi on kylmähermoisempi ja parempi joukkue. Koko turnauksen ajan Suomen joukkueesta oli aistittavissa hyvä henki ja paikan päällä vallitsi kuulemani mukaan loistava henki. Suomen peli oli koko turnauksen ajan hyvää ja johdonmukaista. Ruotsin pelistä taas puuttui etenkin finaalissa se lopullinen tsemppi ja tässä on lopputulos, Holopainen kertoo.

Mitä olet Jyrki mieltä Salibandyliigan tämän hetken rakenteesta kun ottelut päättyvät jopa 15-maalin erolla?

– Eihän se tietysti tarkoituksenmukaista ole eikä katsojille mukavaa kun jännitys puuttuu. Mutta salibandy on nopea laji ja kaikkea voi sattua. En lähde analysoimaan sen suuremmin tulisiko jotain muuttaa, en ole oikea mies siihen, Holopainen jatkaa.

Geemedia kiittää Jyrkiä haastattelusta ja toivottaa oikein hyvää joulunaikaa.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.