Suomi kaatoi Irlannin ensimmäistä kertaa jalkapallohistoriassa

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue voitti Kansojen liigassa vieraissa Irlannin 1–0.

Huuhkajien sankariksi nousi Fredrik Jensen, joka liukui 64. minuutilla pallon takatolpalta verkon perukoille tehden ottelun ainoan maalin. Osumaan antoi syötön Robert Taylor.

Jensen oli tullut alle minuuttia aiemmin vaihdosta kentälle, joten voidaan puhua varsinaisesta pikamaalista.

Voitto Irlannista oli Suomelle kautta aikain ensimmäinen.

Suomen pelaaminen toimi avausjaksolla sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Keskikentällä hyökkäävässä roolissa ollut Taylor oli hankala pideltävä irlantilaisille ja löysi syötöillään aukkoja kotijoukkueen puolustuksesta.

Toisella puoliajalla Irlannilla oli etsikkoaikansa, jota se ei pystynyt hyödyntämään. Suomi sortui harhasyöttöihin ja pallon menetyksiin, mutta Lukas Hradecky torjui varmasti ja piti Irlannin nollilla.

Puoliajan edetessä Suomi pystyi luomaan tekopaikkoja, tuloksetta.

Suomi on aloittanut Kansojen liigan tappiolla ja voitolla. Irlannin saldo kahdesta ottelusta on tappio ja tasapeli, jonka se hankki vieraskentällä Bulgariaa vastaan.

Suomi jatkaa Kansojen liigan B-divisioonan urakkaansa lokakuussa kahdella kotipelillä, kun vastaan tulevat Bulgaria ja Irlanti.