Suomi ja Sveitsi ratkaisevat alle 19-vuotiaiden poikien salibandyn MM-kullan sunnuntaina

Suomi kohtaa Sveitsin salibandyn U19-poikien MM-kisojen huomisessa loppuottelussa Helsingborgissa. MM-finaali alkaa klo 14:45.

Suomi selvitti välierässään Tshekin luvuin 6-2 (2-0, 4-0, 0-2) johdettuaan ottelua kahden erän jälkeen jo 6-0.

Vastaansa se saa Sveitsin, joka suisti isäntämaa Ruotsin pronssiotteluun dramaattisten vaiheiden jälkeen. Ottelu näytti Ruotsin osalta varsin lohduttomalta vajaa viisi minuuttia ennen varsinaista peliaikaa Micha Baumgartnerin tehtyä Sveitsin johtoluvuiksi 6-3.

Ruotsi teki kuitenkin hurjan kirin, jossa pääosaan nousi Marcus Karlsson tekemällä kolme maalia vajaassa kahdessa minuutissa.

Jatkoajalla Sveitsin Jan Zaugg kilautti tolppaan ja katkaisun paikkansa oli myös Ruotsilla. Ero jouduttiin kuitenkin hakemaan rangaistuslaukauskisasta.

Viidensien laukojien tullessa vuoroon tilanne oli edelleen tasan. Sveitsin Andrin Hollenstein onnistui yrityksessään ja kun Ruotsin Viktor Nystedt laukoi päin maalivahtia, riemu repesi sveitsiläisleirissä.

Ruotsille jääminen pronssiotteluun on alle 19-vuotiaiden poikien ikäluokassa ennen kuulumatonta. Seitsemässä edellisessä U19 MM-turnauksessa Ruotsi on voittanut viisi kultaa ja jäänyt kahdesti hopealle.

Suomi on voittanut kahdesti (2003 ja 2011) MM-kullan ja ollut viidesti hopealla. Sveitsillä ei ole maailmanmestaruutta.

Suomi ja Sveitsi kohtasivat tämän vuoden MM-turnauksessa jo kertaalleen lohkovaiheessa. Suomi oli vahvempi peräti 12-4.