Suomen tennisässälle uskomaton päänahka!

Emil RuusuvuorI 86

Emil Ruusuvuori otti yhden tähänastisen uransa hienoimmista voitoista tenniksen Miamin ATP Masters -turnauksessa. Ruusuvuori voitti toisella kierroksella maailmanlistan seitsemännen ja turnauksen kolmanneksi sijoitetun Saksan Alexander Zverevin upean esityksen jälkeen luvuin 1–6, 6–3, 6–1. Ruusuvuori eteni näinollen uransa ensimmäistä kertaa kolmannelle kierrokselle Masters-turnauksessa.

Zverev on kuulunut maailman parhaimpiin tenniksenpelaajiin jo vuosia. Hän on ollut maailmanlistalla parhaimmillaan sijalla 3. Ruusuvuori on maailmanlistan 83:s.

– Tämä on yksi urani kovimmista voitoista. Siitä, miten pystyin tekemään muutoksia pelin sisällä, saa olla ylpeä. Pysyin mentaalisesti vahvana, Ruusuvuori iloitsi.

Embed from Getty Images

Ruusuvuori aloitti ottelun tahmeasti ja Zverev vei ensimmäisen erän selvästi 6–1. Tämän jälkeen Ruusuvuori sai pelistä kiinni.

Suomalainen oli toisessa erässä selvästi niskan päällä ja onnistui murtamaan Zverevin syötön useita kertoja. Erän lopussa Ruusuvuori näytti saksalaiselle osaamistaan viemällä näyttävän pallorallin. Toinen erä meni Ruusuvuorelle 6–3.

Kolmannessa erässä Ruusuvuori jatkoi painostamista ja mursi Zverevin toisen syötön. Heti perään Ruusuvuori piti oman syöttönsä helposti. Ruusuvuori hoiti ottelun lopun tyylikkäästi Miamin auringonpaisteessa ja saksalainen taipui kolmannessa erässä lukemin 1–6.

Ottelu kesti kaksi tuntia ja viisi minuuttia.

Ruusuvuori kohtaa kolmannella kierroksella Ruotsin Mikael Ymerin, joka on maailmalistalla sijalla 95. Ruotsalainen on Ruusuvuorelle erittäin tuttu pelaaja ja vapaa-ajalla he ovat ystävystyneet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.