Suomen naiset nöyryytti Puolaa – kahdeksan maalia avauserään!

CE43FC04-8F48-4066-9B72-7C341B753FB1

Suomi eteni salibandyn naisten MM-turnauksen neljän parhaan joukkoon kaatamalla iltapäivän puolivälierässä Puolan maalein 14-0. Lauantain semifinaalissa Suomi saa vastaansa voittajan puolivälierästä Tšekki–Tanska.

Suomi ratkaisi ottelun heti kättelyssä, kun Veera Kauppi osui jo ensimmäisellä minuutilla, ja Jenna Saarion, Laura Rantasen ja Sanni Niemisen osumat kilkattivat taululle tilanteeksi 4-0 ennen kuin neljä minuuttia oli pelattu. Puolan maalissa aloittanut Karina Trojan sai silminnähden järkyttyneenä tarpeekseen jo kolme maalin jälkeen, mutta tilalle astellut Kamila Kotecka joutui kaivamaan verkostaan Oona Kaupin laukoman pallon jo 21 sekuntia myöhemmin. Alkuviikon kapealla peluutuksella urakoinut Puola ei ehtinyt Suomen siirtoihin aikalisänsä jälkeenkään, ja ensimmäiselle tauolle Suomi lähti 8–0-johdossa.

Toisessa erässä Suomen maalihyöky laantui enemmän pallonsiirtelyksi, ja erän puolivälissä ykkösketju Sara Piispa – Veera Kauppi – Oona Kauppi vetäytyi keräämään voimia tulevaan Johanna Homin, Meri-Helmi Höynälän ja Sofia Leinon hypätessä penkiltä pelille. Erässä nähtiin vain yksi maali, kun Sanni Nieminen sipaisi pallon verkkoon Ella Sundströmin päädystä tarjoamasta vastapallosta. Päätösjaksolla hanoja jälleen avattiin, ja Veera Kauppi viimeisteli kisojen kolmannen hattutemppunsa ja Laura Manninen sekä Ella Sundström turnauksen avausmaalinsa.

Kaikkiaan kokosi Veera Kauppi tänään tehot 4+0, Oona Kauppi 1+3 ja Elli Kylmäluoma sekä Sanni Nieminen 2+1. Krista Niemisen nollapeli irtosi 13 torjunnalla, ja joukkoon mahtui myös todellisia maalipaikkoja.

– Aika odotettu peli, tiedettiin, että meillä tulee olemaan paljon pallo mutta ei kyllä, että numerot repeäisivät näin paljon, komean alivoimamaalin kiskaissut Laura Manninen mietti Yle Urheilun haastattelussa.

– Saatiin myös onnistumisia laajalla rintamalla, ja se on hyvä tulevia pelejä ajatellen.

– Saatiin hyvin tehtyä maaleja ja pidettiin oma pää puhtaana, tästä on hyvä jatkaa, Elli Kylmäluoma tiivisti Salibandyliiton viestinnälle.

– Nyt on vapaapäivä ja saadaan vähän levätä ja palautella ja sitten onkin välierä ja sellaista sählyä ettei ole ennen nähty, Ella Sundström vinkkasi.