Suomen miehet löivät Sveitsin rangaistuslaukauksilla

Salibandy3

Suomen miesten maajoukkue aloitti oman EFT-turnauksensa St.Gallenissa kaatamalla rangaistuslaukauksilla isäntämaa Sveitsin 4-3.

Suomen kahden maalin johto avauserässä syntyi nopeilla vapaalyöntioivalluksilla. Aaro Astala löysi poikkisyötöllä Joona Rantalan, jonka suoran laukauksen paluupallon Justus Kainulainen lapioi verkkoon. Sitten oli vuorossa Tuomas Iiskola, joka tarjoili pallon puolustajan paikaltaan takatolpalle ampaisseelle Lauri Stenforsille.

Hallinta pysyi Suomella toisessakin erässä, mutta epätarkat laukaukset ja Sveitsin vahti Pascal Meierin pari hyvää torjuntaa pitivät lukemat ennallaan. Eikä siinä kaikki: Sveitsi tuli erän lopussa tasoihin vain 16 sekunnin välein syntyneillä osumilla. Jan Burki jatkoi Manuel Mauerin kaukaa maalille heittämästä pallosta isäntien ensimmäisen, ja kohta Paolo Riedi rankaisi Jere Niemelän epäonnistuneesta avaussyötöstä tasoituksella.

Kolmannen erän puolivälissä kiskaisi Miko Kailiala Suomen uudelleen johtoon Lauri Stenforsin tarkasta poikkisyötöstä, mutta etu ei taaskaan kestänyt. Jälleen Suomi lähti omasta päästä epäonnistuneesti, pallo karkasi Sveitsille ja Manuel Maurer ohitti Oskari Fäldenin. Lopulta oli ratkaisu haettava rangaistuslaukauksilla, ja kahden parin jälkeen tilanne oli 2-1 Suomelle Justus Kainulaisen ja Sami Johanssonin onnistuttua. Kun Sveitsin kolmas laukoja epäonnistui, oli voitto Suomen.