Suomen lentopallomiehet nuijivat Unkarin maanrakoon

Joel Banks

Lauantaisen Hopeisen liigan ottelun tapaan Suomen miesten lentopallomaajoukkue oli ison harppauksen Unkaria parempi myös tiistaina Hämeenlinnassa. Suomen voittonumerot olivat Loimua Areenassa pelatussa maaottelussa 3-0 (25-22, 25-13, 25-18). Ottelun päälle pelattiin vielä kaksi lisäerää.

Suomi hyökkäsi sekä tehokkaammin että erityisesti virheettömämmin kuin Unkari. Suomen hyökkäysprosentti oli 50, kun se vierailla oli 37. Hyökkäysvirheitä + torjuntaan jäämisiä Suomella oli vain seitsemän, kun Unkarille niitä kirjattiin peräti 23. Syöttöpelissä Suomen riski näkyi tilastoissa kahdeksana ässänä ja 14 virheenä.

Seuraavaksi Suomi pelaa vajaan kahden viikon kuluttua 12.6. Hopeisen liigan alkulohkon vieraspelin Budapestissä jälleen Unkaria vastaan. 15.6. vuorossa on samoissa maisemissa maaottelu Unkarin kanssa ja Hopeisen liigan Final Four pelataan puolestaan myös samassa kaupungissa 18.-19.6. Tämän jälkeen joukkueelta alkaa pienen huilin jälkeen valmistautuminen elokuun EM-karsintoihin, joissa Suomi kohtaa Itävallan sekä Latvian kertaalleen kotona sekä vieraissa.

Suomi on kohdannut Unkarin miesten maaotteluissa 26 kertaa, näistä Suomi on voittanut 11 ja Unkari 15. Suomessa on pelattu nyt kymmenen kertaa ja voitot ovat tasan 5-5.

Lähde: Suomen Lentopalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.