Scroll Top

Suomen ammattilaisjääkiekon nykytilanne – vuosisadan vitsi!

Jääkiekko Liiga SM-liiga

Jääkiekon SM-liiga Oy on tänään 8.3.2024 tiedottanut, että Liigan osakeanti suunnataan Kiekko-Espoo Oy:lle 2,2 miljoonan euron merkintähinnalla ja maksuajaksi on määritelty viisi vuotta. Viime syksynä Liiga ilmoitti Jokereille kirjallisesti, että liigaosakkeen hinta on 3,67 miljoonaa euroa kaudelle 2024-25 ja kaudelle 2025-26 noin 3,8 miljoonaa euroa.

Jokerit tiedotti 13.11.2023, ettei seura tavoittele nousua Liigaan kaudelle 2025-26 ilmoitetuilla ehdoilla. Jokereiden tavoitteena on edelleen tulevaisuudessa pelata kotimaan korkeimmalla sarjatasolla ja tavoitella Suomen mestaruutta, mutta niin on tapahduttava taloudellisesti järkevillä ehdoilla.

Jokereiden näkemyksen mukaan Liigan suorittama prosessi on kohdellut Jokereita ja muita Mestis-seuroja epätasa-arvoisesti. Liigaosakkeen hinnan ja maksuajan pitäisi olla samat kaikille seuroille ja lisenssiehtojen selkeästi esitetyt avoimuuden ja reiluuden nimissä.

Liiga tiedotti 12.10.2023, että kotimaan pääsarjassa siirrytään kaudesta 2024-25 alkaen järjestelmään, joka sisältää mahdollisuuden nousta Mestiksestä Liigaan karsinnan kautta. Seura, joka voittaa Mestiksen mestaruuden ja tämän jälkeen Liigassa viimeiseksi jäänyttä vastaan pelattavan karsintasarjan sekä täyttää Liigan voimassa olevat lisenssiehdot, nousee seuraavaksi kaudeksi Liigaan.

Jokereiden näkemyksen mukaan Liigan ja Mestiksen väliset taloudelliset ja urheilulliset erot ovat liian suuret, jotta nousua voitaisiin tavoitella ilman merkittävää taloudellista riskiä. Jotta tasapuolisuus Jokereille ja muille Mestis-seuroille varmistetaan, pitäisi Liigan palauttaa tämän kauden hakuehdot kaudelle 2025-26, kunnes uusi merkittävä sarjajärjestelmämuutos on saatu toteutettua.

Uudessa sarjajärjestelmässä ylimmän tason joukkuemäärän tulisi olla selkeästi suppeampi kuin nykyisessä ja Suomeen saada kaksi aidosti oikeaa ammattilaissarjaa, jotka ovat taloudellisesti ja urheilullisesti lähellä toisiaan. Siinä vaiheessa urheilullinen nousukarsinta on realistisesti toteutettavissa. Muutos on välttämätön suomalaisen jääkiekkoilun kehityksen nimissä.

Jokereiden tavoitteena on edelleen voittaa Mestiksen mestaruus kaudella 2024-25 ja pelata seuraavalla Suomen korkeimmalla sarjatasolla.

Lähde: Jokerit
Otsikko: Gee

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.