Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voittoon Saksasta

Gamblers leijonat

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue aloitti MM-urakkansa Kanadassa 3–1-voitolla Saksasta.

Saksa pisti Leijonat tiukoille, sillä vuodentakainen avausottelu päättyi Suomen 5–3-voittoon. Tällä kertaa Saksa taisteli aina kolmanteen erään saakka tiukasti pisteistä, mutta lopulta Samuel Heleniuksen illan toinen maali sinetöi Suomelle 3–1-voiton avausottelusta.

Helenius vastasi 1–0- ja 3–1-maalista, ja molempiin maaleihin Brad Lambert sai syöttöpisteen.

Embed from Getty Images

Lambertin ja Heleniuksen keskellä pelasi Ville Koivunen.

– Kokonaisuudessaan se ketju oli hyvä, 60 minuuttia paras ketjumme. Helenius tuo isoa kokoa ja kamppailuvoimaa, Lambert juonikkuutta ja nopeutta. Hän pelaa pelottomasti. Tämä meidän peloton laituri tuo vauhtia ja vaarallisia tilanteita välillä kumpaankin suuntaan, Pennanen sanoi.

– Koivunen tasapainottaa kolmikkoa, Pennanen totesi.

Pennanen jäi kaipaamaan tehokkaampaa ylivoimapelaamista. Suomi sai neljä ylivoimaa mutta ei tehnyt niiden aikana yhtään maalia.

– Ylivoimapeliä on ehdottomasti saatava paremmaksi, sieltä löytyy lisää tehoa. Saamme Robyn Järventien jossain vaiheessa mukaan, ja hän tuo varmasti lisää puhtia ylivoimapeliinkin, Pennanen sanoi.

Järventien koronatesti oli positiivinen hänen saapuessaan Edmontoniin. Jos hyvin käy, Järventie voi päästä pelaamaan jo mahdollisesti Itävaltaa vastaan.

MM-turnaus jatkuu Suomen osalta jo maanantaina Itävaltaa vastaan kello 21 alkaen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.