Scroll Top

Suomelle menestystä hiihtosuunnistuksessa

Vaasalainen Staffan Tunis voitti torstaina Norjan Hamarissa hiihtosuunnistuksen MM-kisojen pitkällä matkalla MM-pronssia. Tunisilla on nyt koossa yleisen sarjan MM-kisoista yhteensä 14 mitalia: kolme kultamitalia, kuusi hopeaa ja viisi pronssia. Luvuissa ovat mukana sekä henkilökohtaiset mitalit että viestimitalit.

Pitkän matkan MM-kultaa vei Norjan Lars Moholdt, josta Venäjän Andrei Lamov jäi 52 sekuntia. Tunisin ero voittajaan oli minuutti ja 52 sekuntia. Kaksi vuotta sitten Ruotsin Ridderissä Tunis oli niinikään pronssilla pitkällä matkalla.

Naisten pitkältä matkalta puolestaan Mira Kaskinen saavutti MM-hopeaa. Eroa voittajaan kertyi reilut puoli minuuttia. Kullan vei Ruotsin Josefine Engström. Milka Reponen oli 7:s ja Marjut Turunen 9:s.

Pitkältä matkalta Suomi saavutti muutenkin tänään mitaleita Hamarissa, kun Aleksi Karppinen voitti nuorten (20-vuotiaat) MM-kultaa ja Tommi Härkönen nuorten (17-vuotiaat) EM-hopeaa sekä Elmeri Toivanen EM-pronssia. Liisa Nenonen otti nuorten (17-v) EM-kultaa ja Veera Klemettinen nappasi pronssia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.