Suomalaismiehillä ei asiaa kärkeen miesten yhteislähdössä Sveitsissä

Juho Mikkonen ja Markus Vuorela hiihtivät maailmancupin pisteille Tour de Ski -kiertueen toisella etapilla. Mikkonen oli Sveitsissä 15 kilometrin yhteislähtökisan 18:s ja ensi kertaa pisteille yltänyt Vuorela 26:s. Suomalaisten sijoitukset paranivat yhdellä, sillä loppulaskun kolariin osallistunut Venäjän Aleksei Tshervotkin hylättiin.

Kakkossijasta kamppaillut Tshervotkin kolaroi maanmiehensä Jevgeni Belovin kanssa, ja heitä väistänyt Ivan Jakimushin ajautui kauas ladun ulkopuolelle. Jakimushin oli lopulta kolmas.

Perinteisen hiihtotavan kilpailun ylivoimainen ykkösnimi oli kiertueen kokonaisvoittoa puolustava Aleksandr Bolshunov. Hän karkasi 23,5 sekunnin voittoon ennen Sveitsin Dario Colognaa.

Kiertueella ensi kertaa kilpaileva Mikkonen oli tyytyväinen nousujohteiseen hiihtoonsa.

– Tämä oli niitä perinteisen hiihtotavan kisoja, joissa piti onnistua, Mikkonen kertoi.

Myös Vuorela antoi tunnustusta Mikkoselle, joka tuli lopun vielä paremmin kuin hän. 24-vuotiaalle Vuorelalle Val Müstairista heltisi joka tapauksessa uran merkkipaalu.

– Meni ihan nappiin. Olen metsästänyt pisteitä pitkään, ja nyt niitä tuli. Varmaan rankin latu, mitä olen ikinä hiihtänyt, Vuorela kertoi.

Miesten kiertue jatkuu huomenna 15 kilometrin takaa-ajokilpailulla.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.