Salibandyliigan 2021 alkoi EräViikinkien naisten ja miesten kotivoitoilla

F-liigan vuoden 2021 ensimmäiset ottelut pelattiin tänään Helsingissä Tapanilan Mosahallissa, jossa EräViikingit löi ensin naisten tasolohko A:ssa mestari SB-Pron 5-4 ja perään miesten ottelussa Steelersin 8-4.

EräViikingit on miehissä kahdeksantena olevaa Happeeta kolme pistettä jäljessä mutta myös pelannut kaksi ottelua enemmän.

Ossi Jalonen, Lauri Kapanen ja Oliver Sillanpää laukoivat EräViikingeille 11 minuutissa kolmen maalin johdon, ja Markus Siprosen kavennuksen jälkeen Markus Salmi iski jo 4-1. Pelin puolivälissä nosti Tommi Rosendahl EräViikingit 6–2-johtoon, mutta vieraiden Niko Einiön ja Nico Matilaisen kavennukset vielä ennen toista taukoa pitivät pelin hengissä. Tapanilan Mosahallin tyhjälle katsomolle pelannut EräViikingit sai huokaista vasta kolmannessa erässä, kun Markus Salmi ensin kiskaisi ylivoimalla kaukaa isännille seitsemännen maalin ja sinetöi sen jälkeen vielä hattutemppunsa tyhjään verkkoon. Lauri Kapanen laukoi EräViikinkien osumista kaksi.

Sunnuntaina ovat ohjelmassa ottelut Classic–SPV, Steelers–Westend Indians ja Happee–Welhot.

F-liigan naisten tasolohko A:ssa lohkon viimeisenä oleva EräViikingit yllätti hallitsevan mestarin SB-Pron maalein 5-4.

Avausmaalin laukoi SB-Pron Karoliina Kujala, mutta sen jälkeen Jenni Torkki, Inka Lippojoki ja Taru Nordman takoivat taululle 3–1-kotijohdon. Elina Kujala kavensi toisessa erässä, ja siitä jatkettiinkin vuorotahtiin kotijoukkueen aina venyttäessä eron kahteen maaliin ja vieraiden perään kaventaessa sen yhteen. EräViikinkien puolustaja Mirva Laitisen 5–3-osuma maalivahdin torjunnan kautta verkkoon viisi minuuttia ennen ottelun loppua jäi voittomaaliksi, kun SB-Pro kykeni enää Meri-Helmi Höynälän kavennukseen.

EräViikingeistä löytyi tänään viisi eri maalintekijää Taru Nordmanin sekä Jenni Torkin kirjauttaessa maaliensa mausteeksi kumpikin syöttöpisteen. EräViikinkien tolppien välissä Milla Jaatinen urakoi 24 torjuntaa, kun toisessa päässä Juulia Kataja poimi 10 vanhan seuransa laukausta.