Suomalaiskvartetti valmiina Wienin EM-hiekkojen valloitukseen

Riikka Lehtonen beachvolley

Beach volleyn EM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona Itävallan Wienissä alkulohkojen peleillä. Suomea edustavat turnauksessa Riikka Lehtonen / Niina Ahtiainen (sijoitettu 17) ja kentille äitiyslomalta palaava Taru Lahti-Liukkonen yhdessä Anniina Parkkisen kanssa (sjoitettu 32).

Wienissä on mukana molemmissa sarjoissa 32 paria ja turnaus pelataan aivan Wienin ytimeen rakennettavalla Red Bull Beach Arenalla.

Lohkoarvonnan jälkeen suomalaisten lohkoon on tullut merkittävä muutos. Alunperin mukana piti olla Tokiossa pronssia voittaneet sveitsiläiset Joana Heidrich / Anouk Vergé-Dépré (Sveitsi), mutta he jäivät pois. Näin lohkoon tulevat Marleen Ramond-Van Iersel / Pleun Ypma (Hollanti [14] ja paikan sveitsiläisten luovutuksen kautta saaneet Agata Ceynowa / Jagoda Gruszczynska (Puola). Puolalaiset ottivat samalla ns. ykköspaikan rankingissa.

Keskiviikon avauspeleissä Parkkinen / Lahti-Liukkonen kohtaavat puolalaiset Suomen aikaa klo 13:00 ja Lehtonen / Ahtiainen samaan aikaan hollantilaiset. Parien voittajat etenevät suoraan jatkoon ja pelaavat lohkovoitosta keskiviikkoiltana. Otteluiden häviäjät puolestaan pelaavat lohkon kolmannesta jatkopaikasta myös vielä keskiviikkona.

Hollantilaisista 33-vuotias Marleen Van Iersel on 2014 Euroopan mestari, kaksinkertainen World Tourin osakilpailuvoittaja sekä kaksinkertainen nuorten MM-mitalisti. Tällä kaudella Pleun Ypman kanssa maailmankiertueella pari on ollut parhaimmillaan Cancunissa kolmas, mutta myös jäänyt kolme kertaa karsintoihin. Pari oli voittamassa Hollannille toista olympiapaikkaa Continental Cupissa kesäkuussa, mutta ei päässyt kisoihin. Viime vuoden EM-kilpailuissa kaksikko oli yhdeksäs.

Ceynowa / Gruszczynska eivät ole pelanneet yhdessä aiemmin esimerkiksi maailmankiertueella. Gruszczynska on tällä kaudella karsiutunut molemmista pääkiertueen turnauksista, kuten myös Ceynowa kolmesta omasta turnauksestaan.

Tokion olympiaturnauksen parhaiten pärjänneistä eurooppalaispareista mukana ovat neljänneksi sijoittuneet latvilaiset Tina Graudina / Anastasija Kravcenoka sekä neljännesvälierissä pudonneet Nina Betschart / Tanja Hüberli (Sveitsi) ja Venäjän Svetlana Kholomina uuden parinsa Ksenia Dabizha kanssa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.