Scroll Top

Suomalaisille tuplavoitto Tour de Skillä

Maastohiihto hiihto 4

Maastohiihdon Tour de Ski jatkui Italian Toblachissa, jossa tänään oli vuorossa perinteisen 10 kilometrin väliaikalähtökilpailu. Päivä oli yhtä suomalaisjuhlaa, sillä sekä naisten että miesten kilpailun korkeimmalle korokkeelle nousi suomalainen urheilija. Naisten kilpailun voittoon hiihti Kerttu Niskanen, joka nappasi uransa kuudennen maailmancupvoiton. Miesten kilpailun voitti Perttu Hyvärinen, jolle voitto oli uran ensimmäinen maailmancupissa.

Kerttu Niskasella oli kaikin puolin onnistunut päivä.

– Oli hyvä päivä. Välineet toimi loistavasti ja oma hiihtäminen tuntui hyvältä. Vuosi on mukava lopettaa yhtä hyvin kun se alkoi. Kyllä tuon vaikean alkukauden jälkeen tämän päivän voitto tuntuu erityisen hyvältä. Eilinen Tourin startti ei ollut hyvä ja pystyin sitten sillä tavalla lataamaan tähän päivään ihan erilaista menoa. Hyvä päivä ja tästä on hyvä jatkaa, iloitsi Niskanen.

Myös Hyvärinen iloitsi onnistunutta päiväänsä.

– Se oli ihan mukavaa rallia tänään. Onhan tota odotettu jo jonkin aikaa että minäkin joskus onnistuisin ja nyt sattu sellainen päivä että kaikki natsas kohdalleen. Lihaksisto on nyt saatu hyvään vireeseen, minkä kanssa painittiin tuo alkukausi. Tänään onnistuttiin maajoukkueena myös suksella. Siinä oli ratkasevat tekijät siihen, että tänään meikäläinen sai elämänsä ensimmäisen maailmancupin osakilpailuvoiton. Ei kait tässä – huomenna on uus työpäivä, summasi Hyvärinen.

Myös muut suomalaiset näyttivät vahvoja otteitaan. Naisten kilpailussa Krista Pärmäkoski oli 7., Jasmi Joensuu 23., Anne Kyllönen 31. ja Vilma Ryytty 49. Miesten kilpailussa Lauri Vuorinen ylsi sijalle 11, Arsi Ruuskanen oli 12., Markus Vuorela 16., Remi Lindholm 31., ja Joni Mäki 63.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.