Suomalaisilla pistejuhlat yön NHL-kierroksella

NHL Anton Lundell Barkov

Kuusi suomalaista onnistui maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella. Maalin makuun pääsivät Arizonan Matias Maccelli, Floridan Anton Lundell (2+0), Seattlen Joonas Donskoi, Bostonin Erik Haula, Montrealin Artturi Lehkonen ja Nashvillen Mikael Granlund.

Tehopisteitä rohmusivat myös Floridan Aleksander Barkov (0+3) ja Columbuksen Patrik Laine (0+2).

Nollapelin kierroksella torjui Nashville-vahti Juuse Saros.

Florida Panthers otti kotijäällään näytösluonteisen voiton Detroit Red Wingsistä. Isännät johtivat peliä toisen erän jälkeen maalein 6–1, viimeisessä erässä Detroit sai aikaan kavennuksen ja kirjautti loppulukemiksi 6-2.

Suomalaishyökkääjä Anton Lundell teki Floridan maaleista kaksi ja nosti kauden maalisaldonsa 14:ään. Aleksander Barkov puolestaan antoi syötöt kolmeen maaliin nostaen kauden tehonsa lukemiin 25+27=52.

Arizona Coyotesin suomalaishyökkääjä Matias Maccelli puolestaan pelasi NHL-uransa toisen ottelun ja teki ensimmäisen maalinsa liigassa. Runsasmaalisessa pelissä Arizona voitti Ottawa Senatorsin 8–5.

Maccelli, 21, laittoi Ottawa-maalivahdin torjumasta paluukiekosta pikkumustan verkon perukoille toisessa erässä viedessään Arizonan 4–0-johtoon.

Yhdysvaltalaishyökkääjä Nick Schmaltz teki Arizonalle kaksi maalia ja antoi peräti viisi syöttöä. Schmaltzin seitsemän pisteen saalis oli NHL-pelien suurin sitten helmikuun 2012, jolloin Sam Gagner teki neljä maalia ja neljä syöttöä Edmonton Oilersille ottelussa Chicago Blackhawksia vastaan.

Kevin Lankinen torjui Chicago Blackhawksin maalilla 23/27 kertaa, kun joukkue hävisi vierasottelunsa Philadelphia Flyersille luvuin 3–4.

Artturi Lehkonen teki yhden Montreal Canadiensin maaleista joukkueen vieraillessa Edmonton Oilersin kotijäällä. Ottelu päättyi Montrealin 5–2-voittoon. Mikko Koskinen oli sivussa Edmontonin maalilta.