Suomalaiset iloittelivat maaleilla NHL-kierroksella

Änäri3 jääkiekko NHL

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Florida Panthersin Aleksander Barkov tekivät kaksi maalia mieheen, kun Hurricanes ja Panthers ottivat yhteen NHL:n kärkiottelussa.

Ensimmäiseksi onnistui Barkov, joka vei Floridan avauserässä 1–0-johtoon. Aho onnistui toisen erän lopussa, kun hän pääsi Martin Necasin kanssa hyökkäämään alivoimalla. Ahon kauden 25:s maali vei Carolinan 3–1-johtoon.

Suomalaiset onnistuivat kertaalleen myös kolmannessa erässä. Ensin Barkov kavensi ylivoimalla 2-3:een ja Aho sinetöi ottelun loppunumeroiksi 4–2 alivoimalla tyhjään maaliin.

Maalin makuun pääsivät myös Buffalo Sabresin Arttu Ruotsalainen ja jäille palannut Pittsburgh Penguinsin Kasperi Kapanen.

Ruotsalainen teki joukkueensa ainoan maalin, kun Buffalo hävisi kotonaan Boston Bruinsille maalein 1–5.

Maali oli hienoa läpimurtoa tekevälle Ruotsalaiselle kauden kolmas. 23-vuotias suomalaishyökkääjä on pelannut taalaliigassa tällä kaudella vasta kahdeksan ottelua.

Kapanen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi kotiottelussa New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelusta tehot 1+1 kirjannut suomalaishyökkääjä oli mukana joukkueensa 2–1-voittomaalissa ja vei osumallaan Penguinsin 4–1-johtoon toisessa erässä.

Kapanen oli tyytyväinen pelin jälkeen.

– Tuntui todella hyvältä, jalkani toimi. Olen todella innoissani. Saimme voiton ja kaksi tärkeää pistettä. Tietysti aina on parannettavaa, mutta hyvin se meni, Kapanen kertoi lehdistötilaisuudessa.

Penguins vei pelin lopulta maalein 5–1.