Suomalainen baseball hakee 100% pelaajamäärän kasvua jo tänä vuonna Suomessa

Konsta Kurikka baseball MLB

Suomen Baseball ja Softball liitto on asettanut itselleen kovat kasvutavoitteet sekä lyhyellä että keskipitkällä tähtäimellä. Nämä tavoitteet ovat osa Pesäpalloliiton kasvutavoitteita ja strategiaa, jonka avulla liitto pyrkii kasvattamaan lisensoitujen pelaajien määriä sekä seurojen jäsenmääriä. Tänä vuonna SBSL:n osalta haetaan 100% kasvua eli pelaajien määrä on tarkoitus tuplata. Viiden vuoden tavoitteena on 1.000% kasvu pelaajien määrässä.

Suurin tekijä kasvun takana on uusi 1 liitto, 1 strategia, 3 lajia lähestyminen, jonka avulla Pesäpalloliiton seurat pystyvät tarjoamaan monipuolisemmat harrastusmahdollisuudet sekä kilpailemaan harrastajista entistä paremmin.
Viime kuukausien aikana baseball on myös ollut esillä eri medioissa enemmän kuin koskaan aiemmin. Olemme saaneet Olympiakomitean mukaan toimintaan ensimmäisten avustusten muodossa, ja tämän lisäksi vielä Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi apurahan neljälle baseball seuralle junioritoiminnan käynnistämiseen. Nämä kaikki yhdessä PPL:n kanssa käynnistetyn seuratoiminnan kehittämisohjelman kanssa ovat luoneet sellaisen ilmapiirin, jossa asioita on alkanut tapahtua todella positiivisissa merkeissä.

Kuva: Suomen Baseball ja Softball Liitto

Ensimmäiset alustavat tulokset ovat jo näkyvissä alkaneen kasvun osalta mm seuraavasti:

• Tulevalla kaudella lanseerataan uusi 3-divisoona baseballissa
• 5 Superpesis seuraa selvittää baseball toiminnan käynnistämistä
• Junioritoiminta lähtee käyntiin jälleen
• Naisten softball- ja maajoukkuetoiminnan käynnistämisestä on selvitystyö liikkeellä
Olympiakomitean avustuksella

”Lukuisten ihmisten hyvä työ, avoin asenne ja innovatiivisuus on johtanut siihen, että meillä on nyt käsissämme todellinen etsikkoaika kasvattaa seurojen, jäsenien ja lisenssipelaajien määrää osana Pesäpalloliittoa. Vaikka kasvutavoitteet ovatkin kovat, niin uskon vankasti, että me pääsemme niihin yhdessä. Tämä tulee samalla myös asettamaan uusia vaatimuksia suorituspaikkojen rakentamiselle, mihin liitto tulee panostamaan paljon lähivuosina.” Kertoo Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.

Lähde: Suomen Baseball ja Softball Liitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.