SULKAPALLO: Suomalaisia jatkoon EM-kisoissa, Nanna Vainio putosi

Sulkapallo sulkis badminton

Eetu Heino kohtasi tänään miesten kaksinpelin toisella kierroksella Sveitsin Mathias Bonnyn. 22-vuotias pitkänhuiskea sveitsiläinen pelaa maailman ranking sijalla 181.

Peli lähti heti käyntiin Heinon osalta varman näköisesti eikä sveitsiläinen päässyt oikein missään vaiheessa kunnolla peliin kiinni. Lyönnit löysivät paikkansa ja muutenkin peli näytti sujuvan ilman suurempia ongelmia. Ensimmäinen erä Heinolle selkeästi 21-14. Toinen erä jatkoi samaa rataa, muutamia virheitä tuli suomalaisellekin, mutta melko nopeasti oli selvillä, kumpi ottelun tulee voittamaan. Toinenkin erä Heinolle 21-14 ja paikka jatko kolmannelle kierrokselle ansaittu.

Heinon huominen vastustaja on isäntämaa Tanskan 19-vuotias taituri Anders Antonsen (mmrank 25).

Myös naisten nelinpelit käynnistyivät vasta tänään Koldingissa. Sonja Pekkolan ja Jenny Nyströmin ensimmäiset vastustajat olivat Irlannin Sara Boyle ja Rachael Darragh. Vasta 19-vuotiaan irlantilaiset pelaavat maailman listan sijalla 119.

Ensimmäinen erä alkoi vahvasti, mutta pienien virheiden myötä irlantilaiset pääsivät välissä tasoihin ja ohikin, mutta johtoasema ei heillä pysynyt kauaa. Pekkola ja Nyström löysivät rytmin jälleen ja ottivat erän nimiinsä 21-15. Toinen erä oli vielä selkeämmin suomalaisten otteessa eikä vastustaja päässyt juurikaan peliä horjuttamaan. Toinenkin erä suomalaisille 21-13 ja samalla otteluvoitto Suomeen.

Myöhään tänään illalla nähdään vielä Kalle Koljosen toisen kierroksen ottelu.

Nanna Vainion kisat päätyivät aiemmin päivällä.