SPV:lle viimein täysi potti – Anton Kronqvist jätti Welhot nollille

SPV nappasi ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa tämän kauden F-liigassa komeasti, kun Welhot taipui Kuopiossa peräti 11-0. Peliveljien maalin piti puhtaana Anton Kronqvist. Päivän muut voittajat olivat Oilers, TPS ja Happee.

Welhot selvisi ottelun ensimmäiset 11 minuuttia ilman takaiskuja, ja avauserän ainoiksi osumiksi jäivät Joni-Arttu Siepin kaksi onnistumista. Toisessa erässä SPV kuitenkin meni menojaan edes Welhojen aikalisän hidastamatta ja johti toisella tauolla 7-0. SPV:n riveistä löytyi tänään peräti yhdeksän eri maalintekijää, ja Joni-Arttu Sieppi oli hattutempullaan ja yhdellä maalisyötöllään illan pisteykkönen. Anton Kronqvistin nollapeli irtosi 16 torjunnalla. SPV:n Ville Kuusela teki ottelussa kaikkien aikojen 400. tehopisteensä runkosarjassa.

Oilers ratkaisi kotiottelunsa jo avauserässä kaataessaan OLS:n maalein 8-4. Pelikello näytti vasta 14.21, kun Markus Markkola, Riku Holopainen, Antti Suomela, Justus Kainulainen ja Rasmus Kainulainen olivat sivaltaneet kukin pallon vieraiden verkkoon. Anssi Välitalo laukoi vielä ennen erätaukoa oululaisille avausosuman, mutta taisteluun voitosta ei vierasjoukkue enää noussut. Oilersin Jesper Lindforsille kolmannessa erässä vihelletty viiden minuutin rangaistuskin tuotti OLS:lle vain Juho Sorrin ylivoimamaalin. Päivän tehomieheksi nousi Rasmus Kainulainen saldollaan 1+4.

Ensimmäisen kotiottelunsa selvästi Classicille hävinnyt TPS pesi lupauksensa mukaisesti kasvonsa kotiyleisönsä edessä ja löi tänään Tiikerit 10-2. Janne Hoikkanen, Juuso Alin ja kahdesti osunut Juuso Forsman latoivat 15 minuutissa taululle 4–0-johdon, ja kahden erän jälkeen TPS johti jo 8-1. hattutempun laukonut Forsman sekä 2+1 koonnut Janne Hoikkanen olivat ottelun kolmen pisteen miehet.

Happee ja LASB tarjoilivat yleisölle viihdyttävän vauhtirallin, jonka Happee lopulta vei 6-5 Roni Laasosen jatkoaikamaalilla. LASB toipui Happeen alun 2–0-johdosta ja meni vielä viimeisellä kympillä 5–4-johtoon Miska Mäkisen osumalla. Peter Kotilainen siirsi kuitenkin tasoituksellaan ratkaisun jatkoajalle. Se päättyi aikaan 64.07, kun Eppu Suhannon kaukolaukaus jäi pomppimaan keskelle sektoria ja Roni Laasonen läppäsi volleysta lisäpisteen isännille.

Sunnuntaina F-liigassa pelataan miesten ottelut LASB–Nokian KrP, Tiikerit–Nurmon Jymy ja Steelers–OLS.