Jokerit kohtaa lauantai-illan vierasottelussaan Lokomotiv Jaroslavlin

Kokoonpanoon tulee jälleen pieniä muutoksia, kun Jokerit kohtaa lauantai-illan vierasottelussaan Lokomotiv Jaroslavlin. Anders Lindbäck on torjuntavuorossa.

Kolmen ottelun vieraskiertue alkoi tiistaina Avangardia vastaan 2-3-jatkoaikatappiolla ja jatkui torstaina Severstalia vastaan 5-2-voitolla. Helsinkiläisillä on siis tänään mahdollisuus tehdä rundista erittäin hyvä, sillä voitto Lokomotivista tarkoittaisi kolmen pelin saldoksi viittä pistettä.

Janis Kalnins torjui torstaina jokerimaalilla, mutta viime peleistä nähtyyn tapaan maalivahdit ovat vuorotelleet vastuussa, joten tänään on jälleen Lindbäckin vuoro. Kumpikin heistä on suoriutunut alkukauden peleistä mainiosti.

Kenttäpelaajien osalta kokoonpanoon paluun tekevät Henri Ikonen ja Jakub Krejčík, jotka eivät pelanneet torstaina. Hyökkäysketjuihin tulee muutoksia, sillä ainoastaan Henrik Haapalan, Saku Mäenalasen ja Eeli Tolvasen muodostama kolmikko jatkaa ennallaan.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajat Niklas Friman ja Jonathan Pudas sekä hyökkääjä Antti Pihlström. Loukkaantuneiden listalle on lisätty Julius Junttila, joka on sivussa viikosta kahteen. Myös Aleksi Halme on edelleen loukkaantuneena. Peter Regin taas liittyy yhteisharjoituksiin maanantaina Helsingissä.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta ottelusarakkeessa on vasta seitsemän peliä. Kaksi ottelua enemmän pelannut Lokomotiv on viidentenä kaksi pistettä edellä ja kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Lokomotiv kukisti torstaina kotonaan Ak Bars Kazanin lukemin 4-3. Päävalmentajaksi täksi kaudeksi tullut Andrei Skabelka on tehnyt aiemmissa KHL-pesteissään hyvää työtä Sibirissä, Avangardissa ja Barysissa, joten myös Lokomotivilta voi odottaa tasonnostoa tällä kaudella.

Viime kevät on vielä tuoreessa muistissa, kun Jokerit eteni pudotuspelien ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon Lokomotivin kustannuksella voitoin 4-2. Valmentajavaihdoksen lisäksi Lokomotiv teki myös useita pelaajahankintoja kevään ja kesän aikana. Ryhmään liittyivät mm. ex-jokeri Atte Ohtamaa ja ruotsalaistaituri Andre Petersson. Jälkimmäinen ja jo viime kaudella Lokomotivissa pelannut Anton Lander eivät kuitenkaan ole tänään kokoonpanossa.

Runkosarja- ja playoff-ottelut yhteenlaskettuna Jokerit ja Lokomotiv ovat kohdanneet jo 22 kertaa kuuden vuoden aikana KHL:ssä. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 13-9, joten tasaista on ollut. Neljästi on edetty jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun.

Tämän illan ottelu alkaa klo 17.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano

19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
6 Jesse Joensuu (A) – 12 Marko Anttila (C) – 48 Henri Ikonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
50 Viktor Lööv – 4 Tommi Kivistö

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Lokomotivin kokoonpano

96 Jegor Korshkov – 55 Vladimir Tkatshjov – 9 Magnus Pääjärvi
41 Aleksandr Darjin – 91 Denis Aleksejev – 84 Pavel Kudrjavtsev
16 Artur Kajumov – 63 Pavel Kraskovski – 29 Jegor Averin
34 Artjom Iljenko – 10 Georgi Ivanov – 51 Nikolai Kovalenko
72 Maksim Berjozkin

73 Nikita Tsherepanov – 53 Aleksei Martshenko
87 Rushan Rafikov – 52 Atte Ohtamaa
21 Maksim Osipov – 5 Anton Malishev
93 Daniil Misjul

92 Daniil Isajev (32 Ilja Konovalov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.