Snookerin MM-finaali alkaa tänään sunnuntaina Suomen aikaa kello 15:00

Snooker60

Mark Selby pääsee tavoittelemaan uransa neljättä maailmanmestaruutta kovan taistelun jälkeen tänään alkavassa finaalissa. MM-turnauksen alussa loistavasti pelannut Selby menetti otettaan peliin välierässä Stuart Binghamia vastaan. Bingham pelasi hetkittäin hienosti, mutta Selby käytti tauot paremmin hyödykseen ja onnistui keräämään itsensä tärkeimmillä hetkillä.

Välierä oli Selbylle ensimmäinen ottelu turnauksessa, jossa hän joutui koville. Avauskierroksella hän tyrmäsi Kurt Maflinin 10–1, toisella kierroksella Mark Allen kukistui lukemin 13–7. Puolivälierässään Selby ei antanut toiselle kolminkertaiselle maailmanmestarille, Mark Williamsille mahdollisuuksia, vaan vei ottelun 13–3.

Selby taisteli finaalipaikastaan lähes kolme tuntia ja 40 minuuttia kauemmin kuin loppuotteluvastustajansa Shaun Murphy, vaikkei Irlannissa asuva englantilainenkaan helposti finaaliin päässyt. Hän nousi 4–10 -takaa-ajoasemasta 17–12 -voittoon ensimmäistä maailmanmestaruuttaan tavoitelleesta Kyren Wilsonista.

Embed from Getty Images

Murphy voitti mestaruuden vuonna 2005. Hänestä tuli tuolloin vasta kolmas pelaaja, joka on voittanut mestaruuden noustuaan pääsarjaan karsintojen kautta. Murphyn jälkeen temppua ei ole tehnyt kukaan. Häntä ennen samaan ovat yltäneet Alex Higgins vuonna 1972 ja Terry Griffiths vuonna 1979.

Embed from Getty Images

Snookerin MM-finaali

Mark Selby, Englanti – Shaun Murphy, Englanti

1. sessio: sunnuntaina alkaen kello 15 Suomen aikaa
2. sessio: sunnuntaina kello 21
3. sessio: maanantaina kello 15
4. sessio: maanantaina kello 21

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.