SM-liigassa pelataan viiden ottelun kierros, lue mistä lähtökohdista illan kamppailuihin lähdetään

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viiden ottelun kierros. Mitään varsinaista kärkiottelua ei illan ohjelma tarjoa, mutta esimerkiksi pudotuspelipaikkojen kannalta on tärkeitä pisteitä jaossa. Varsinkin molempien viivojen päällä niin sijasta kymmenen kuin sijasta kuusi käydään tällä hetkellä todella tiukkaa kamppailua.

Ennakkoasetelmat illan kierrokselle

HIFK vs Ässät

Helsingissä kotijoukkue HIFK saa vastaansa Porin Ässät. Ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä, sillä HIFK käy tiukkaa taistelua suorasta pudotuspelipaikasta ja Ässät puolestaan taistelee tällä hetkellä kynsin hampain viimeisestä pudotuspelipaikasta eli sijasta kymmenen. HIFK lähtee otteluun selvänä suosikkina vaikka joukkueen viimeaikainen vire ei olekaan ollut kovin kummoinen. Kuudesta edellisistä ottelusta joukkue on ottanut vain yhden kolmen pisteen voiton, joten tahdin olisi parannuttava, jotta suora pudotuspelipaikka joukkueelle irtoaa.

Embed from Getty Images

Vierailija Ässät lähtee illan kamppailuun neljän ottelun tappioputkessa eikä joukkueen vire muutenkaan ole viime aikoina ollut kovinkaan nousujohteinen. Seitsemästä edellisestä ottelusta joukkue on ottanut vain yhden kahden pisteen voiton. Varsinkin puolustuspeli on ollut joukkueella heikkoa, sillä neljässä viime pelissä omissa on soinut lähes neljän maalin keskiarvolla.

HPK vs SaiPa

Viime aikoina peliään hurjasti parantanut HPK saa kotonaan vastaansa SaiPan. HPK on ennen tätä iltaa ottanut kahdeksasta viime pelistä pisteitä ja noista otteluista peräti kuusi on päättynyt hämeenlinnalaisten voittoon. Varsinkin kotona Kerho on ollut hurjassa vireessä, sillä joukkueen edellinen tappio varsinaisella peliajalla on lähes kahden kuukauden takaa, joten ennakkoasetelmat ovat vahvasti kotijoukkueen puolella. Pelaajista esiin pitää nostaa Markus Nenonen, joka on parantanut maalintekovirettään hurjasti kauden edetessä. Kymmeneen viime peliin mies on tehnyt seitsemän maalia ja antanut siihen päälle vielä kolme syöttöä.

SaiPa puolestaan on tuskaillut pelinsä kanssa jo pitkään vaikkakin viime aikoina joukkueen pelaamisessa on näkynyt piristymisen merkkejä ainakin tuloksellisesti. Kolmesta viime pelistä joukkue on voittanut kaksi ja noussut samalla takaisin pudotuspeliviivan paremmalle puolelle. SaiPa saa tänään tärkeän pelaajan takaisin, kun Tomas Zaborsky palaa kokoonpanoon kuuden ottelun pelikiellon jälkeen.

Embed from Getty Images

 

Sport vs Lukko

Sport lähtee tänään kotikaukalossa haastamaan kovassa vireessä olevaa Lukkoa. Sport taistelee vielä viimeisestä pudotuspelipaikasta, mutta mikään ei tällä hetkellä viittaa siihen, että joukkue nousisi kympin joukkoon. Kymmenestä edellisestä pelistä Sport on voittanut vain kaksi ja joukkue onkin valahtanut sarjassa viimeiseksi.

Lukko puolestaan on tällä hetkellä sarjan kovavireisin joukkue ja se lähtee illan kamppailuun peräti seitsemän ottelun voittoputkessa. Loistavien otteiden ansiosta Lukko on noussut sarjassa sijalle viisi ja se on jälleen mukana taistelemassa, jopa pudotuspelien kotiedusta. Yksi iso palanen parantuneissa otteissa on olltu vuoden vaihteessa joukkueeseen hankittu Sebastian Repo, joka on tehnyt viidessä viime pelissä tehot 4+3.

Embed from Getty Images

 

Tappara vs Pelicans

Sarjakakkonen Tappara on viime kierroksilla parantanut peliään ja viime viikolla se otti kolme kovaa voittoa. Varsinkin vierasvoitot Kärpistä ja HIFK:sta olivat vahva näyte joukkueen nykykunnosta ja varsinkin joukkueen kärkipelaajat ovat viime aikoina tehneet kiitettävästi tulosta. Varsinkin Jere Karjalainen on ollut viime viikot hurjassa iskussa ja mies on nakuttanut viidessä viime pelissä peräti tehot 4+4.

Embed from Getty Images

Pelicans on tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa ja pudotuspelit näyttävät tällä hetkellä Lahdessa kaukaiselta haaveelta. Joukkue on viime aikoina parantanut peliään toki huomattavasti, mutta tuloksissa tämä ei kuitenkaan ole näkynyt. Viime perjantainen SaiPa kamppailu oli tästä hyvä esimerkki, sillä Pelicans hallitsi kenttätapahtumia näytöstyyliin, mutta joutui silti taipumaan jatkoajalla maalein 3-2. Tehottomuus onkin joukkueen yksi suurista kompastuskivistä tällä hetkellä.

TPS vs JYP

TPS on pelannut todella surkean kauden, mutta niin vaan joukkue on vielä pudotuspelipaikka taistelussa mukana. Viime viikolla TPS pelasi hyvin erikoisia otteluita. Vaasassa joukkue nousi upeasti päätöserän hurjalla kirillä 4-2 tappiosta 5-4 voittoon ja samantapainen kiri nähtiin pari päivää myöhemmin Hämeenlinnassa. Lauantaina joukkue puolestaan menetti johtonsa päätöserässä KooKoo:ta vastaan, joten tappioasema ja loppukirit sopivat turkulaisilla johtoasemaa huomattavasti paremmin.

JYP pelasi syksyllä loistavaa kiekkoa ja joukkueen sijoittuminen neljän joukkoon näytti lähes varmalta. Viime aikoina joukkueen vire on lähtenyt todella kovaan laskuun ja nyt, jopa suora pudotuspelipaikka eli sijoittuminen kuuden joukkoon näyttää haastelliselta. Toki JYP on tällä hetkellä vielä sijalla kuusi, mutta tämän hetkinen neljän ottelun tappioputki olisi hyvä saada mahdollisimman nopeasti poikki.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.